Studio Bungie mělo poskytnout Sony nadhodnocené finanční vyhlídky, to vyústilo v rušení projektů a velká propouštění

novinka  18
Martin Šmíd, 2. 8. 2024 10:04
Tento týden studio Bungie oznámilo, že musí propustit okamžitě 220 zaměstnanců, navíc dalších 155 se přesune pod PlayStation a další založí nové studio, které bude vytvářet novou značku pod PlayStation Studios. Nyní poskytl serveru Game File rozhovor jeden z nyní už bývalých vývojářů, který poskytl menší náhled na to, co se v Bungie skutečně děje.

Za potížemi, do nichž se studio Bungie dostane, může dle bývalých zaměstnanců hlavně vedení, které nadsadilo své finanční vyhlídky. „Myslím, že Sony přeplatila Bungie. Bungie prodávalo něco, co nebylo schopno splnit," tvrdí bývalý zaměstnanec. I proto Bungie následně nesplnilo interní finanční cíle, které stanovila Sony na základě chybných informací, což ostatně tvrdily i předchozí zprávy. Když koncem minulého roku došlo k prvnímu kolu propouštění, chtělo vedení Bungie ukázat Sony, že podniká seriózní kroky k nápravě své finanční situace. Už v té době ale vedení Bungie mělo dle nové zprávy vědět, že tyto škrty nebudou dostatečné. Tento týden oznámené druhé kolo propouštění pak mělo být plánováno od začátku letošního roku.

K propouštění muselo dojít i v situaci, kdy by se z Destiny 2: The Final Shape vyklubal obrovský komerční hit. Jak nyní ovšem víme, prodeje tohoto rozšíření, které bylo jinak skvěle hodnocené, byly sice slušné, ale alespoň na začátku zaostávaly za předchozím rozšířením Lightfall, které mnohé fanoušky zklamalo. Obecný názor bývalých vývojářů na současné události je takový, že za ně může jen a jen vedení Bungie, které špatně hospodařilo. Bývalý zaměstnanec navíc dodává, že neprodat studio Bungie společnosti Sony by nebylo o moc lepší alternativou. „Alternativní historií je insolvence," dodal.

V posledních hodinách jsme se dozvěděli, že tento týden studio Bungie zrušilo připravovaný spin-off série Destiny, který měl označení Payback. Z důvodu restrukturalizace vedení a zrušení tohoto projektu pak mají ze studia Bungie odejít dva veteráni Luke Smith a Mark Noseworthy. Ti byli řadu let tvářemi studia Bungie a těšili se mezi fanoušky Destiny velké oblibě. 

Zdroj: Game File

Destiny 2: The Final Shape

ps5ps4xonexsx
PlayStation Studios, Bungie
Datum vydání hry:
4. 6. 2024
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře