Bývalý právník Bungie: Sony je donutila vytáhnout hlavu ze zadku

novinka  3
Martin Šmíd, 17. 9. 2024 10:22
Když vyšlo pro Destiny 2 velké rozšíření The Final Shape, které se studiu Bungie mimořádně povedlo, fanoušci se několik týdnů ptali, co bude dál. Zvláště po dvou velkých propouštěních, během nichž přišlo o práci několik stovek vývojářů. Přejde Bungie jen na epizody, jako tomu je nyní, nebo chystá něco jiného? Odpověď jsme dostali v minulém týdnu, kdy byla nastíněna budoucnost Destiny 2, zahrnující novou víceletou ságu s nelineárním příběhem a řadou nových aktivit a odměn. Každý rok bude hra dostávat dvě středně velká rozšíření, ale daleko častější updaty s novým obsahem. Nyní na tyto všechny změny zareagoval i bývalý právní poradce Bungie Don McGowan, který uvedl, že je potěšen změnami i stále větším vlivem Sony na Bungie, který jim pomáhá hru Destiny 2 řídit jako obchod. Zároveň dodal, že do současného stavu se Bungie dostalo kvůli selhání jeho vedení.

 „Ačkoliv mě to bolí, zdá se, že Sony uložila mým bývalým kolegům cenou lekci, aby měli disciplínu, což umožnilo napravit věci, které byly v jejich hře špatně. Aby bylo jasno, nemluvím o propouštění. Mluvím o tom, že je donutili vytáhnout hlavu ze zadku a soustředit se na věci jako získání nových hráčů, nedělání jen fan servisu pro fanoušky a vůbec řídit hru z pohledu obchodu. Dobře, stále tam mám přátele a byl bych rád, pokud by si udrželi práci. Tohle je budoucnost, kterou jsem si myslel, že by měli po akvizici Sony přijmout. Být studiem a ne „nezávislou společností“. Bylo tam ale spousta eg, pro které bylo důležité předstírat, že se nic neděje,“ napsal Don McGowan.

„Vzpomínám si, jak jsem tam během transakce seděl a říkal si: 'Myslíte si, že Sony zaplatí 3,6 miliardy dolarů a nebude mít žádný vliv na to, co Bungie dělá? ' Přesně to si hodně lidí myslelo. Myslím, že už pochopili, že to takhle nefunguje. Změny, které udělali, jsou proto, že musí ke hře přistupovat jako ke značce a ne proto, že dělají hru, kterou si jdou zahrát s kamarády,“ dodal. Jaký úspěch budou všechny chystané změny na Destiny 2 mít, se teprve uvidí v příštím roce. Je ale očividné, že Sony začala více dohlížet na to, co se v Bungie děje. Ostatně už začátkem letošního roku výkonný ředitel Sony Group, Hiroki Totoki, řekl, že Bungie má hodně prostoru pro zlepšení, hlavně ohledně řízení financí a harmonogramů vývoje.

Zdroj: IGN

Destiny 2: The Final Shape

ps5ps4xonexsx
PlayStation Studios, Bungie
Datum vydání hry:
4. 6. 2024
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře