Velké propouštění v Bungie nebude mít vliv na další obsah pro Destiny 2

novinka  0
Martin Šmíd, 1. 8. 2024 15:02
Včera studio Bungie nečekaně oznámilo, že propouští 220 svých zaměstnanců, navíc v následujících měsících odejdou další. 155 jich začne pracovat v jiných studiích v rámci PlayStationu, dalších zhruba 40 má založit nové studio pod PlayStationem a pracovat na nové sci-fi/fantasy akci. V Bungie proto po tomto velkém propouštění zůstane zhruba 900 vývojářů, kteří se budou soustředit pouze na Destiny a Marathon. Po tomto velkém propouštění se fanoušci Destiny začali na sociálních sítích ptát, jaký dopad to bude mít na budoucnost hry Destiny 2. Odchází totiž velké množství lidí, kteří se starali o sezónní a další obsah. Nyní se k tomuto vyjádřilo přímo Bungie na Redditu.

 „Chceme, aby naše komunita věděla, že neočekáváme nějaké narušení dříve oznámených plánů ohledně obsahu. Náš plán zůstává bez jakékoliv změny. To se týká našich plánů nejen na tento rok, ale i na další roky. I když se těšíme, až se s vámi budeme moci o tyto plány podělit, tento týden je o vzájemné podpoře. Brzy si ale o plánech promluvíme," stojí v oznámení Bungie na Redditu.

Zatímco fanoušci Destiny 2 mohou být v klidu, nyní už bývalí vývojáři Bungie si musejí hledat nového zaměstnavatele. Někteří z nich na sociálních sítích napsali, že bylo skvělé připravovat obsah, který hrály miliony hráčů po celém světě, další jsou ke svému bývalému zaměstnavateli dost kritičtí. Za propouštění neobviňují PlayStation, který za něj podle nich nemůže, ale vedení studia Bungie. Hlavně Pete Parsons se stal jejich cílem, který měl učinit důležitá rozhodnutí, která následně vedla k propouštění. Mnozí dokonce volají po jeho odchodu. Vzhledem k tomu, že studio Bungie začalo být více začleňováno do struktur PlayStationu, dá se očekávat, že dříve či později odejde a Sony si dosadí vlastní vedení.

Někteří vývojáři na sociálních sítích i vzpomínají, jak se Pete Parsons každou chvilku chlubil novým autem. Za ty měl jen na aukčním webu BAT zaplatit v posledních měsících 2,3 milionu dolarů. 

Zdroj: TZ

Destiny 2: The Final Shape

ps5ps4xonexsx
PlayStation Studios, Bungie
Datum vydání hry:
4. 6. 2024
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře