Microsoft naznačuje, že se Sony mohla dohodnout na exkluzivitě pro Black Myth: Wukong

novinka  47
Martin Šmíd, 24. 6. 2024 10:57
Dobrodružná akční RPG hra Black Myth: Wukong na sebe poutá pozornost už řadu let. Začátkem června jsme se dočkali nové ukázky, která navíc připomněla datum vydání, které zní 20. srpna letošního roku. Bylo ovšem překvapením, že v traileru byly uvedeny pouze platformy PC a PlayStation 5. Konzole Xbox Series X/S v traileru zmíněny nebyly. Vývojáři následně na své oficiální stránce oznámili odklad těchto verzí. „V současnosti probíhají optimalizace verzí Xbox Series X/S, aby hra splňovala naše standardy kvality. Nebudou tedy vydány současně s ostatními platformami. Omlouváme se za zpoždění. Snažíme se minimalizovat čekání hráčů na Xboxu. Datum vydání oznámíme hned, jakmile bude hra splňovat naše standardy kvality,“ stálo v oznámení vývojářů.

Tato zpráva vyvolala řadu spekulací, jestli na vině není opět konzole Xbox Series S, jako tomu bylo u hry Baldur's Gate 3. I ta byla oproti ostatním platformám na Xboxu zpožděna. Jez Corden ze serveru Windows Central proto napsal Microsoftu, jestli by mohl dát své vyjádření k odkladu hry Black Myth Wukong na konzolích Xbox Series X/S. Odpovědi se dočkal, no a ta je celkem překvapivá, protože naznačuje, že za odkladem nemusí být jen ona optimalizace. „Jsme nadšeni, že hra Black Myth Wukong bude dostupná na konzolích Xbox Series X/S a spolupracuje se studiem Game Science na uvedení hry na naše platformy. Nemůžeme komentovat dohody, které naši partneři uzavřeli s držiteli jiných platforem, ale i nadále se soustředíme na to, aby se Xbox stal nejlepší platformou pro hráče, a v centru toho jsou skvělé hry," stojí v odpovědi Microsoftu.

Dohodla se snad Sony s vývojáři z Game Science na nějakém druhu časové konzolové exkluzivity pro Black Myth: Wukong?  Jez Corden o možné exkluzivitě měl slyšet spekulace během svého pobytu v LA a návštěvě prezentace Xboxu. Konkrétnější ovšem nebyl. Je samozřejmě možné, že se Sony mohla s vývojáři dohodnout na nějaké exkluzivitě pro konzoli PlayStation 5. Na druhou stranu je neobvyklé, že by se taková exkluzivita dohodla jen dva měsíce před vydáním. Zvláště ve chvíli, kdy je verze pro konkurenční konzole oznámena a ví se, že vyjde. Nejpravděpodobnější tedy v současnosti stále je to, že vývojáři jen potřebují více času, aby mohli verze pro Xbox, které zřejmě nejsou pro ně úplnou prioritou, doladit. Uvidíme v následujících týdnech a měsících.  

Zdroj: TZ

Black Myth: Wukong

ps5xsx
Game Science, Game Science
Datum vydání hry:
20. 8. 2024
Žánr:
Adventura, RPG
KARTA HRY
8/10

Komentáře