Black Myth: Wukong měl být odložen pro Xbox Series X/S kvůli problémům s pamětí

novinka  51
Martin Šmíd, 26. 8. 2024 12:09
Z akčního RPG Black Myth: Wukong studia Game Science se vyklubala jedna z největších her letošního roku, kdy jen za tři dny se jí prodalo přes 10 milionů kopií a dnes už je to o další miliony více. Na Steamu trhala hra rekordy v souběžně hrajících hráčích a skvěle si vede podle všeho i na konzoli PlayStation 5. V Číně se dokonce konzole během pár hodin po uvedení vyprodala, ale je nutné dodat, že čínští hráči berou v těchto dnech z obchodů naprosto vše, na čem je možné Black Myth: Wukong spustit.

Původně hra měla vyjít zároveň i pro konzole Xbox Series X/S, ale nakonec byla tato verze odložena na neurčito. No a nyní se zdá, že si hráči na Xboxu budou muset na hru ještě nějaký ten pátek počkat. Podle Paula Tassiho z Forbes není Black Myth: Wukong na Xboxu kvůli tomu, že by si Sony zaplatila nějakou časovou konzolovou exkluzivitu. Ano, hru podporuje na sociálních sítích, v Číně uspořádala launch event, ale to je vše. Za odkladem mohou podle všeho technické problémy a zásady Microsoftu při schvalování, tedy při certifikaci. Tu hra nedostala.

Více informací zmínil na sociální síti X leaker eXtas1s. Podle něho mohou za odkladem problémy s pamětí u konzolí Xbox Series X/S, které se v současnosti snaží vývojáři vyřešit, i za podpory Microsoftu. Hra v současnosti na těchto konzolích nedokáže uvolňovat nepotřebnou paměť, což vede k jejímu zahlcení a následnému zpomalení či rovnou pádu do dashboardu. Bohužel nevíme, jestli je tento problém na obou konzolích, nebo třeba jen na slabší Xbox Series S, kde měli problémy i vývojáři hry Baldur's Gate 3. Nyní musí vývojáři problém opravit a následně požádat o certifikaci znovu. Pokud jí projdou, budou moci stanovit datum vydání. To ale může trvat i několik dalších měsíců. 

Zdroj: Insider Gaming

Black Myth: Wukong

ps5xsx
Game Science, Game Science
Datum vydání hry:
20. 8. 2024
Žánr:
Adventura, RPG
KARTA HRY
8/10

Komentáře