Studio Team Asobi pracuje na své doposud největší hře

novinka  7
Martin Šmíd, 17. 8. 2022 9:15
Japonské studio Team Asobi patřící pod PlayStation Studios už nějakou dobu připravuje svoji novou hru, o níž ale zatím moc informací nemáme. Šéf tohoto studia Nicolas Douceti se nyní v rozhovoru pro server GamesIndustry rozpovídal o plánech do budoucna, ale také o tom, jak přistupují k vývoji her. Když bylo studio Team Asobi založeno, mělo zhruba 35 zaměstnanců, ale od té doby se rozrostlo na více než 60 a očekává se, že bude i nadále růst. „Máme současnou produkci, a ta probíhá dobře. Chceme mít ale další skupinu lidí pro výzkum a vývoj, abychom mohli rozjet případně další projekty. Nedáváme si žádné limity. Pokud se k nám budou chtít přidat dobří lidé, můžeme si s nimi promluvit. Vždy je co dělat. Vždycky je možné začít nové projekty. Nejsme omezeni penězi ani časem. Kdybychom mohli studio jen tak zdvojnásobit, našli bychom práci pro každého,“ říká.

Nicolas Douceti zmínil, že tým pro výzkum a vývoj je pro studio Team Asobi hodně důležitý, protože i jeho předchozí hry měly zábavné a kolikrát originální herní mechaniky, které vyžadovaly hodně pokusů a omylů. „Vždy máme tento tým bokem. Asi 90% studia pracuje na hlavní hře, ale v pozadí je menší skupinka lidí, která si hraje s technologiemi zítřka nebo zkouší věci s technologiemi, které máme dnes, ale posouvají je novým směrem. Abychom udrželi v týmu tuto svěžest, je třeba ho poměrně často obměňovat. Lidé jdou do výroby a pak zase na nějakou dobu do výzkumu,“ říká.

Další hra studia Team Asobi půjde ve šlépějích předchozích těch předchozích jako Astro's Playroom a Astro Bot Rescue Mission. Na rozdíl od nich má jít ale o plnohodnotné vydání a hra bude doposud největší, jaká v Team Asobi vznikla. Nevíme ovšem, jestli bude určena pro konzoli PlayStation 5 nebo headset PlayStation VR2. Na upřesnění si musíme ještě nějakou dobu počkat, ale vývojáři neskrývají nadšení z nového headsetu a hra by pro něj dávala i smysl vzhledem k tomu, jak rádi si hrají s novými technologiemi.

Astro's Playroom

ps5
Sony Interactive Entertainment, Team Asobi/Sony Japan Studio
Datum vydání hry:
12. 11. 2020
Žánr:
Plošinovka
KARTA HRY
9/10

Komentáře