Studio Naughty Dog oficiálně zrušilo vývoj multiplayerové hry The Last of Us

novinka  93
Martin Šmíd, 15. 12. 2023 1:22
Studio Naughty Dog před malou chvilkou na své oficiální stránce oznámilo ukončení vývoje multiplayerové hry z univerza The Last of Us, kterou oznámilo před zhruba rokem a půl. Původně se počítalo s tím, že bude blíže představena v letošním roce, ale nakonec vývoj nešel podle představ. „Uvědomujeme si, že mnozí z vás očekávali novinky kolem projektu, který jsme nazvali The Last of Us Online. Nedá se to říct jednoduše: Učinili jsme neuvěřitelně těžké rozhodnutí zastavit vývoj této hry. Víme, že tato zpráva bude pro mnohé těžká, zejména pro naši oddanou komunitu The Last of Us Factions, která horlivě sledovala naše multiplayerové ambice. Ve studiu jsme zdrceni, protože jsme se těšili, až vám ji dáme do rukou. Chtěli jsme se s vámi podělit o pozadí toho, jak jsme k tomuto rozhodnutí dospěli,“ stojí v oznámení studia.

 „Tým zabývající se hrou pro více hráčů pracoval na přípravě této hry již od doby, kdy jsme pracovali na The Last of Us Part II - vytvářeli zážitek, o kterém jsme měli pocit, že je jedinečný a má obrovský potenciál. Jak multiplayerový tým během této doby upravoval koncept The Last of Us Online, jeho vize krystalizovala, hratelnost byla stále propracovanější a uspokojivější a my jsme byli nadšeni směrem, kterým jsme se vydali. Při náběhu na plnou produkci se ukázal obrovský rozsah našich ambicí. Abychom mohli vydat a podporovat hru The Last of Us Online, museli bychom veškeré zdroje našeho studia věnovat na podporu obsahu po spuštění po dobu několika let, což by vážně ovlivnilo vývoj budoucích her pro jednoho hráče. Měli jsme tedy před sebou dvě cesty: stát se výhradně herním studiem poskytujícím živé služby, nebo se nadále soustředit na příběhové hry pro jednoho hráče, které definovaly dědictví společnosti Naughty Dog,“ dodává studio Naughty Dog k tomu, proč se nakonec rozhodlo hru zrušit.

„Jsme nesmírně hrdí na všechny ve studiu, kteří se na tomto projektu podíleli. Poznatky a investice do technologií z této hry se přenesou do způsobu, jakým vyvíjíme naše projekty, a budou neocenitelné pro směr, kterým se jako studio ubíráme. V Naughty Dog máme rozpracováno několik ambiciózních zbrusu nových her pro jednoho hráče a nemůžeme se dočkat, až se podělíme o další informace,“ dodávají vývojáři na oficiální stránce. 

Zdroj: TZ

The Last of Us Part II Remastered

ps5
PlayStation Studios, Naughty Dog
Datum vydání hry:
19. 1. 2024
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře