Neil Druckmann k budoucnosti The Last of Us: Myslím, že ten příběh má ještě jednu kapitolu

novinka  221
Martin Šmíd, 2. 2. 2024 20:34
Studio Naughty Dog dnes zveřejnilo dokument o vývoji hry The Last of Us Part II, který přinesl docela dost zajímavých podrobností, o nichž jsme v minulosti nevěděli. Na závěr si vzal slovo Neil Druckmann, režisér The Last of Us Part I a The Last of Us Part II, a současný šéf studia Naughty Dog, v němž se rozpovídal o budoucnosti značky.

„Během jednoho rozhovoru se mě někdo zeptal na The Last of Us a jestli budou ještě nějaké další příběhy nebo něco. Zmínil jsem, že jsme napsali příběh, který se odehrává po The Last of Us Part II a vystupuje v něm Tommy. Doufám, že ho jednoho dne zapracujeme. Najednou byly všude titulky typu: Naughty Dog nastínil The Last of Us Part III. Což je špatně. Vždy to byl malý příběh, žádný plnohodnotný titul. V té době jsme měli v Naughty Dog jiné priority, kdy jsme řešili rovnováhu mezi prací a osobním životem. Prostě na základě toho, čím jsme si museli projít, jsme ten příběh zatím odložili.

Věřím, že jednoho dne ale spatří světlo světa. Nevím, jestli to bude hra nebo seriál… Uvidíme. První hra měla jasný koncept… bezpodmínečné lásky, kterou rodič cítí ke svému dítěti. Ve druhé hře jsme se dostali k myšlence… snahy o spravedlnost pro někoho milovaného za každou cenu. Zdál se to být zase jasný koncept, do kterého zapadá linka z první hry o lásce. Pokud se k tomu už nikdy nevrátíme, je to skvělá tečka. Poslední sousto, příběh je ukončený. Na práci v Naughty Dogu je skvělé to, že nás nikdo k ničemu nenutí. Jde o to, že bychom třeba i rádi další The Last of Us, ale pokud jste zapálení pro něco jiného, podpoříme to. Je to velmi výsadní postavení. A neberu to jako samozřejmost.

Přemýšlel jsem o tom, jestli existuje nějaký koncept. A po několik let jsem žádný koncept nedokázal najít. To se ale v poslední době změnilo. Nemám ještě příběh, ale mám koncept, který je pro mě stejně vzrušující jako u The Last of Us Part I a The Last of Us Part II. Je to samostatná myšlenka, ale je tam průchozí linka všemi třemi. Takže mám pocit… že ten příběh nejspíše má ještě jednu kapitolu.“

Zdroj: TZ

The Last of Us Part II Remastered

ps5
PlayStation Studios, Naughty Dog
Datum vydání hry:
19. 1. 2024
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře