Persona 5 je nejúspěšnějším dílem série

novinka  4
BarackObama, 1. 12. 2017 20:40
Persona 5 je podle všeho výtečná hra. Do ono „všeho“ lze zahrnout například stránku na Metacriticu, nebo ještě lépe, naší recenzi od Leona, který jí označil za "umělecký artefakt se strhující atmosférou, příběhem a hratelností, jež může vydržet celé měsíce." Takže jasná devítka! A je jedině dobře, že neviditelná ruka trhu táhne s recenzí za jeden provaz. Dokazují to nejnovější čísla – hry se po celém světě prodaly velice solidních 2 miliony kusů.

Na takovou cifru můžou být vývojáři náležitě hrdí. Středoškolská anime hra na hrdiny, ještě navíc s temně psychologickými podtóny a tématem zneužívání, šikany a společenského útlaku… No, rozhodně nic pro masy, a přesto podle odhadů, je však pátý díl nejprodávanějším dílem série, což je dobré znamení pro její budoucnost, i přes fakt, že jí po letech opustil ředitel vývoje Kacura Hašino. Je ale potřeba dodat, že těch dva miliony spokojených hráčů není až tak šokující číslo, když vezmeme v úvahu, že již v dubnu byl prodán jeden milion a půl kopií (v Japonsku měla hra premiéru v září 2016).

Ředitel studia Atlus USA, Naoto Hiraoka, k tomu řekl: "Byl to pro naši společnost neuvěřitelný rok, reprezentující naši ambici vydávat japonské hry na západě. Těšíme se, až našim fanouškům příští rok přineseme další, neuvěřitelné hry". A jeho slova tak potvrzují, že se za pár let můžeme těšit na pokračování. Nám proto nezbývá už nic jiného, než jen pogratulovat vývojářům za dobře odvedenou práci a vlastně si i poděkovat navzájem, že jsme Atlus svými peněženkami utvrdili v tom, že i dříve okrajová značka, která cílila primárně na Japonské hráče, může uspět na západě.


Zdroj: Tisková zpráva

Persona 5

ps4ps3
Atlus Co., Atlus Co.
Datum vydání hry:
4. 4. 2017
Žánr:
RPG, Tahová strategie (TBS), Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře