Hra Final Fantasy XVI dostává první vysoká hodnocení

novinka  78
Martin Šmíd, 21. 6. 2023 16:11
Už zítra vychází očekávaná akční RPG hra Final Fantasy XVI od Square Enixu. Před malou chvilkou na ni padlo embargo a s ní se začínají objevovat i první recenze, v nichž padají vysoké známky za vynikající příběh, dobře napsané postavy, ohromující výpravu, skvělý soubojový systém nebo parádní audiovizuální zpracování. Na některá hodnocení se můžete podívat níže v novince. My už také hru Final Fantasy XVI hrajeme, ale zatím nejsme na konci. Proto vám recenzi přineseme až v následujících dnech.

 „Final Fantasy XVI je vynikajícím počinem. Každá jeho část, od postav až po souboje, byla vytvořena s určitým záměrem. Nejenže přináší uspokojivě svižné akční RPG souboje mezi mistrovsky zrežírovanými cutscénami, ale také příběh se skutečným srdcem.“ – 10/10 (Attack of the Fanboy)

„Final Fantasy XVI změní váš pohled na tuto sérii.“ – 10/10 (Hardcore Gamer)

Pokud jste fanoušky silných příběhových zážitků, historie Final Fantasy, dechberoucí grafiky a nevadí vám ani příměs Zaklínače, pak je Final Fantasy XVI hrou pro vás. Sakra, možná je to zatím nejlepší Final Fantasy.“ – 9/10 (TheSixthAxis)

„V nejlepším případě je Final Fantasy XVI dechberoucím eposem málokdy vídaných rozměrů. Je to v podstatě vrchol filmové podívané v moderních hrách a jeho často strhujícímu, emotivnímu příběhu se vyrovná jen fantastický bojový systém.“ – 9/10 (Push Square)

„Když se ohlédnu zpět na čas strávený s Clivem, jeho přáteli, nepřáteli a Valistheou, živě si vzpomenu právě na vrcholné okamžiky. FFXVI se od svých předchůdců velmi liší, ale v mnoha ohledech je mi velmi povědomé; A stále je to Final Fantasy skrz naskrz, která mi připomíná, proč mám tuto sérii tak rád.“ – 8.5/10 (Game Informer)

Zdroj: TZ

Final Fantasy XVI

ps5
Square Enix, Square Enix
Datum vydání hry:
22. 6. 2023
Žánr:
RPG
KARTA HRY
9/10

Komentáře