Britský regulační orgán CMA pravděpodobně schválí Microsoftu akvizici Activision Blizzard, pomohl prodej práv na cloudové hry Ubisoftu

novinka  51
Martin Šmíd, 22. 9. 2023 12:20
Britský regulační orgán CMA (Competition Markets Authority) před několika měsíci neudělil povolení Microsoftu koupit společnost Activision Blizzard a celou dohodu se snažil zablokovat, protože měl obavu o budoucnost cloudového hraní. Následně ale Microsoft udělal několik ústupků a prodal práva na cloudové hry od Activisin Blizzard společnosti Ubisoft. V CMA proto začalo nové kolo vyšetřování a nyní byly zveřejněny předběžné výsledky. A jde o dobrou zprávu pro Microsoft, protože CMA věří, že prodej práv na cloudové hry Activision Blizzard společnosti Ubisoft řeší předchozí obavy. Hlavně proto, že Ubisoft je nezávislou společností v herním odvětví. CMA má stále několik menších obav, hlavně co se týče vymahatelnosti, ale to by nemělo mít vliv na finální rozhodnutí, které padne zřejmě během října.

 „Tento pozitivní vývoj v procesu přezkumu ze strany CMA nás těší. Předložili jsme řešení, která podle našeho názoru plně řeší zbývající obavy CMA týkající se streamování her v cloudu, a budeme i nadále pracovat na získání souhlasu, aby dohoda mohla být uzavřena do 18. října,“ reagoval dnes na předběžné rozhodnutí prezident Microsoftu Brad Smith. 

Zdroj: TZ

Call of Duty: Modern Warfare III

xsxps5ps4xone
Activision Blizzard, Infinity Ward
Datum vydání hry:
10. 11. 2023
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
4/10

Komentáře