My Sims Party

recenze  1
Martin Šmíd, 26. 4. 2009 23:59
EA v poslední době začala vydávat spousty titulů z řady My Sims. Už jsme se stali kouzelníkem ve hře My Sims Kingdom anebo vládcem lesů ve hře SimAnimals. Nyní přichází další hra z této série, která, jak už název napovídá, je určena převážně pro všelijaké večírky, kde se sejde větší počet lidí a chtějí si lehce zasoutěžit nebo se jen tak vyblbnout. Pojďme se podívat, jestli stojí za to si novou krabičku s názvem My Sims Party pořídit.

Úplně na začátku je třeba napsat, že jsem velkým nepřítelem manuálů a podobných zbytečností, jak jistě všichni z redakce vědí. Jenomže v případě My Sims Party musím zmínit, že by si měl manuál každý přečíst. Minimálně to, jak se hra ukládá, aby poté nemusel už skoro dokončenou hru začínat znovu. Pojďme ale k samotnému hraní. My Sims Party má hned dva různé módy. Začněme tím hlavním. V něm se ocitnete v jakémsi městečku, kde lidé žijí spokojeným životem, pořádají nejrůznější festivaly a soutěže jsou zde na denním pořádku. Nejprve si vytvoříte postavičku a poté už rychle na náměstíčko, kde vás vašimi začátky provede věrný Buddy, známý ze hry My Sims Kingdom. Celá hra je postavena na systému festivalů, přičemž každý obsahuje několik miniher, které musíte splnit, abyste ukázali, že jste prostě nejlepší. Za úspěchy získáváte zkušenostní body, za které se vám vylepšují vaše schopnosti. Ty pak můžete využít v dalších minihrách, kde získáte třeba lepší výdrž při běhu. Hlavní kampaň je rozhodně zábavná a dá se plnit až ve čtyřech hráčích.

Pokud už dohrajete hlavní mód, čeká na vás celá škála miniher, kde můžete porovnávat svoje úspěchy s ostatními hráči. Některé minihry by sice potřebovaly dopilovat, ale většina je rozhodně kvalitní. Zmínit můžeme třeba sekání třísek, kdy mácháte rychle remote ovladačem, abyste jich nasekali co nejvíce. Další namáhavou disciplínou je nošení tašek, ale i zvedání činek dokonale prověří, jestli v tělocvičně nepodvádíte. Kromě těchto namáhavých disciplín jsou tu i ty nenáročné, kdy držíte remote ovladač oběma rukama. Najdeme zde tak například sbírání novin, ale jako nejzajímavější minihra se nám jevilo posouvání kvádrů, abychom zaplnili díry v podlaze. Třetí skupinu miniher tvoří ty, kdy používáte remote ovladač jako zaměřovač. Nenásilná minihra je hledání mumie, ale dojde i na střelbu duchů. Dále dojde i na nějaké ty puzzle kvízy, které jsou ale velmi jednoduché, aby je pochopil naprosto každý. Takovýchto hříček je v My Sims Party velké množství a většina si podle našich dojmů zaslouží chválu.

Technické zpracování je čistě průměrné i na konzoli Wii. Ničím vás neomráčí, ale rovněž ani nezklame. EA zřejmě trochu šetří na nových hrách z této série, a tak jste už většinu postav mohli vidět v předchozích titulech (např. Buddy a další). Hra má navodit veselou atmosféru, čemuž odpovídají i postavičky, které jsou po celou dobu hry vysmáté jak po cracku, do čehož navíc ještě šišlají. Hudební stránka je poté rozhodně nadprůměrná, ale všechny ty melodie jsme už někde slyšeli. Minimálně v jednom předchozím My Sims titulu. Ani zde si tedy EA moc hlavu nelámala. Zvuky jsou hodně rozporuplné, a zejména ty, které vydavájí postavičky při běhu přes překážky, vám asi pěkně polezou na nervy. Vypnutí zvuku tak není otázkou, ale nutností. EA tedy v této části použila to, co už měla v zásobě a nijak si nelámala hlavu s vymýšlením něčeho nového. Na druhou stranu proč ne, když základ nikoho neurazí.

My Sims Party je rozhodně zajimavý titul, který pro jednoho hráče nabízí pouze průměrnou zábavu. O to více ale zábava stoupne, pokud se sejde větší skupinka lidí. Můžete si tak užít spoustu jedinečné zábavy u zajímavých miniher a lehce se odreagovat od každodenních starostí. Pokud hrajete sami, tak dejte ruce pryč, pokud pořádáte nejrůznější večírky, kde nechybí Singstar, BUZZ a podobné hry, je pro vás My Sims Party správnou volbou.

MySims Party

wiids
EA Games, EA Games
Datum vydání hry:
10. 3. 2009
Žánr:
Simulátor
KARTA HRY
7/10

Komentáře