Vývoj hry Max Payne 3 stál 105 milionů dolarů

novinka  10
Martin Šmíd, 9. 9. 2011 12:30
Rockstar včera konečně oznámil datum vydání akční hry Max Payne 3, na které pracuje již několik let. Analytik Arvind Bhatia z firmy Sterne Agee nyní odhadl, že vývoj této hry stál Rockstar zhruba 105 milionů dolarů, což je na jednu hru opravdu astronomická částka. Aby tak Rockstar neprodělal, bude muset prodat zhruba 4 miliony kopií, což by samozřejmě neměl být k popularitě této značky moc velký problém, ačkoliv původních dvou dílů se prodalo dohromady jen 7 milionů kusů. Nyní má ale značka daleko lepší postavení, a to i díky přímo Rockstaru, jehož hry se prodávají v současnosti asi nejlépe. Max Payne 3 vyjde v březnu příštího roku pro Playstation 3 a Xbox 360.

Max Payne 3 pokračuje v rozvíjení příběhu Maxe Payna, bývalého detektiva z New York City. Max začíná nový život – pracuje jako osobní strážce, jenž má v brazilském Sao Paulu na starosti ochranu bohatého průmyslníka a jeho rodiny, přičemž ho ale nepřestávají pronásledovat myšlenky na vlastní traumatickou minulost. Když si rodinu pod jeho ochranou vyberou za svůj cíl gangy, je Max nucen začít bojovat, aby pomohl svým klientům a očistil své jméno, a u toho se jednou provždy pokusil zbavit se démonů, kteří ho sužovali až příliš dlouho.

Max Payne 3 navazuje tam, kde skončila hra Max Payne 2, vytvořená původními tvůrci série, vývojáři z Remedy Entertainment. V případě nového titulu se jedná o výsledek spolupráce několika studií, respektive světových vývojářských týmů společnosti Rockstar Games. Hra využívá špičkovou technologii, která zprostředkovává plynulý a takřka filmový akční zážitek. Technologie zahrnuje nejnovější pokrok v oblasti Natural Motion fyziky a zbrusu novou verzi enginu od Rockstar Games, Rockstar Advanced Game Engine. Výsledným produktem je mimořádně rafinovaná hra s rozsáhlou paletou realistických zbraní, inteligentním systémem krytí a sofistikovanou mechanikou Bullet-Time.
Zdroj: vg247

Max Payne 3

ps3x360
2K Games, Rockstar Games
Datum vydání hry:
18. 5. 2012
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře