Studio The Initiative v problémech, opouštějí ho vývojáři a Crystal Dynamics má důležitější roli při vývoji hry Perfect Dark

novinka  24
Martin Šmíd, 15. 3. 2022 14:08
Před několika lety Microsoft s velkou slávou oznámil založení svého nového first-party studia The Initiative v Santa Monice, přičemž si od něj sliboval, že bude vyvíjet velké kvalitní AAA hry pro konzole Xbox. Koncem roku 2020 pak bylo oznámeno, že studio pracuje na restartu značky Perfect Dark pro konzole Xbox Series X/S a PC. Od té doby jsme přímo o hře neslyšeli, ale v minulém roce jsme se dozvěděli, že na hře bude spolupracovat studio Crystal Dynamics. To vyvolalo řadu otázek, ale na druhou stranu není neobvyklé, že na hrách pracuje více studií. Ostatně i first-party týmy PlayStationu využívají řady podpůrných týmů, aby se vývoj urychlil.

Nyní ovšem přišel server VGC s informací od několika insdierů, že se studio The Initiative potýká už řadu měsíců s odchodem velkého množství zkušených vývojářů. Jen během loňského roku mělo odejít 34 vývojářů, kteří měli velké zkušenosti s vývojem AAA her ze studií Insomniac Games, Sony Santa Monica a dalších. Nyní má studio The Initiative podle LinkedIn profiilu kolem 50 vývojářů, přičemž za posledních měsíců nabralo zhruba 12 nových vývojářů, takže nedokázalo odchody náležitě nahradit.  A i proto podle VGC bylo osloveno studio Crystal Dynamics, aby s vývojem hry Perfect Dark pomohlo. Nyní se ovšem zdá, že autoři posledních Tomb Raider her hrají ve vývoji daleko důležitější roli, než se původně uvádělo. Dokonce měl proběhnout menší restart vývoje, což jen značí, že hra je od nás vzdálená ještě několik let. VGC mohlo mluvit s několika bývalými vývojáři, přičemž ti se rozhodli odejít kvůli pomalému vývoji, nedostatečné kreativní svobodě a celé řadě dalších problémů.

Vedení studia The Initiative serveru VGC na dotaz řeklo, že důvěřuje současnému týmu a poukázalo na personální problém napříč celým herním průmyslem. „Vybudovat nové studio a restartovat oblíbenou značku není lehký úkol. Při zakládání studia The Initiative jsme si stanovili, že k dosažení našich ambicí využijeme partnerství se studiem Crystal Dynamics. Na této cestě není neobvyklé, že dochází k personálním změnám, zejména v posledních dvou letech, a před námi je ještě spousta práce, abychom hráčům dodali fantastickou hru Perfect Dark. Všem našim bývalým kolegům přejeme jen to nejlepší a já věřím v tým, který máme, i v nové talentované vývojáře, kteří se k nám připojují. Nemohu se dočkat, až se s fanoušky podělíme o další informace," řekl v prohlášení pro VGC přímo Darrell Gallagher. 

Zdroj: videogameschronicle.com

Perfect Dark (reboot)

xsx
Xbox Game Studios, Crystal Dynamics/The Initiative
Žánr:
Adventura
KARTA HRY

Komentáře