Sony se rozhodla zavřít své malé first-party studio PixelOpus

novinka  28
Martin Šmíd, 5. 5. 2023 21:36
Dost nečekaná zpráva obletěla před malou chvilkou internet. Vývojáři ze studia PixelOpus (Entwined a Concrete Genie) na sociálních sítích zveřejnili dopis, v němž se loučí s fanoušky. To pravděpodobně znamená zavření tohoto malého studia (mělo kolem 12 až 19 zaměstnanců) spadajícího pod PlayStation Studios. Ještě si ale musíme na podrobnosti počkat. Jakmile se je dozvíme, budeme vás informovat. „Vážení přátelé, naše dobrodružství se studiem PixelOpus se chýlí ke konci. S výhledem do nové budoucnosti jsme chtěli srdečně poděkovat milionům nadšených hráčů, kteří nás podporovali v našem poslání vytvářet krásné, nápadité hry se srdcem. Jsme za to moc vděční,“ napsali v oznámení. Zavření tohoto studia pravděpodobně znamená i zrušení jeho připravované hry pro konzoli PlayStation 5 na Unreal Enginu 5, které měla podle všeho vznikat ve spolupráci se Sony Pictures Animation.

UPDATE: Sony vydala pro server IGN prohlášení, v němž potvrzuje zavření svého nejmenšího first-party studia PixelOpus. „PlayStation Studios pravidelně vyhodnocuje své portfolio a stav projektů, aby zjistilo, že splňují krátkodobé i dlouhodobé strategické cíle. V rámci nedávného procesu hodnocení bylo rozhodnuto, že studio PixelOpus bude 2. června letošního roku uzavřeno," stojí v prohlášení.

„Rád bych si myslel, že díky Concrete Genie jsme udělali svět o něco lepším místem... a v dnešní době nemá příliš mnoho her šanci se o to pokusit. Vždycky budu vděčný za čas strávený budováním nápaditých světů s tímto neuvěřitelným týmem,“ napsal k zavření studia Bob Archibald, jeden z designérů. 

Zdroj: TZ

Concrete Genie

ps4
Pixelopus, Pixelopus
Datum vydání hry:
8. 10. 2019
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře