Square Enix zřejmě nechtěl, aby se v plošinovce Astro Bot objevili hrdinové z jeho her

novinka  19
Martin Šmíd, 29. 9. 2024 19:56
Ve výborné plošinovce Astro Bot je možné zachránit více než 300 botů, přičemž polovina z nich je inspirovaná oblíbenými hrami jako God of War, Ape Escape, Shadow of the Colossus, Resident Evil, Tomb Raider nebo Crash Bandicoot. Mnozí hráči byli trochu zklamaní, že ve hře není bot Clouda z Final Fantasy VII ani jiných hrdinů z oblíbených her Square Enixu jako Dragon Quest, Kingdom Hearts a Nier, které jsou nedílnou součástí historie PlayStationu.

Nyní se k tomuto v rozhovoru pro magazín Game File vyjádřil přímo šéf studia Team Asobi Nicolas Doucet, který naznačil, že vývojáři chtěli cameo Clouda a dalších postav, ale Square Enix to nakonec neschválil. „Je těžké to nějak komentovat. Opravdu respektujeme volbu každého vydavatele," odpověděl. Astro Bot dostane do konce roku bezplatné rozšíření, které přidá nové úrovně a 10 dalších botů k záchraně, pro které se vývojáři inspirovali hrdiny z her Helldivers a Stellar Blade.

Zatím to moc nevypadá, že by se v budoucnu mohli v Astro Botovi objevit boti inspirovaní hrdiny z her od Square Enixu. Crossovery Final Fantasy nebo Dragon Age v Super Smash Bros nebo Nier Automata ve Stellar Blade ovšem ukazují, že Square Enix není vždy proti půjčování svých postav do jiných her. Naděje tedy existuje. 

Zdroj: Game File

Astro Bot

ps5
PlayStation Studios, Team ASOBI
Datum vydání hry:
6. 9. 2024
Žánr:
Adventura, Plošinovka
KARTA HRY
10/10

Komentáře