Sakaguchi nemá zájem znovu pracovat na sérii Final Fantasy, neplánuje ani remastery her Lost Odyssey a Blue Dragon pro současné platformy

novinka  1
Martin Šmíd, 5. 7. 2024 11:30
Nedávno bylo oznámeno, že úspěšná mobilní akční RPG hra FANTASIAN Neo Dimension vyjde i pro konzole PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Za ní stojí tvůrce Final Fantasy série Hironobu Sakaguchi a uznávaný hudební skladatel Nobuo Uematsu. Zajímavostí určitě je, že hru po celém světě uvede Square Enix, s nímž se tedy po mnoha letech odloučení opět spojil. I proto byl v rozhovoru pro Bloomberg dotázán, jestli je šance, že by se někdy vrátil k sérii Final Fantasy. Na tuto otázku odpověděl, že nemá zájem znovu pracovat na sérii Final Fantasy. I proto, že přešel z pozice tvůrce na pozici hráče. „Víte, teď skoro žiju ve Final Fantasy XIV. Pokud bych se znovu ujal značky Final Fantasy, nevím, jestli bych byl schopen si Final Fantasy XIV užívat,“ dodal.

Během rozhovoru také zmínil, že v současnosti nemá v plánu a ani zájem přinést své dvě starší hry Lost Odyssey a Blue Dragon skrze remake nebo remaster pro současné platformy. Ostatně práva na ně vlastní Microsoft, který by musel souhlasit. Je nutné dodat, že obě hry jsou v současnosti hratelné skrze zpětnou kompatibilitu na konzolích Xbox One a Xbox Series X/S, takže předělávku ani nepotřebují.

Zdroj: Bloomberg

FANTASIAN Neo Dimension

xsxps5nsw
Square Enix, Mistwalker Corporation
Žánr:
Adventura, RPG
KARTA HRY

Komentáře