Představena hra Indiana Jones and the Great Circle, vyjde během podzimu

novinka  128
Martin Šmíd, 18. 1. 2024 21:57
Před několika lety Bethesda oznámila získání licence na slavného filmového archeologa Indiana Jonese, kterou svěřila svému studiu MachineGames, které stojí za akčními hrami Wolfenstein: The New Order, Wolfenstein II: The New Colossus a Wolfenstein: Youngblood. O hře, na níž jako producent dohlíží Todd Howard (Starfield), jsme od oznámení prakticky neslyšeli, jen sem tam nás vývojáři ubezpečili, že na ní neustále usilovně pracují. Nyní už ale nastal čas, aby mohli plody své práce prezentovat hráčům, a tak byla hra s Indym konečně představena v rámci prezentace Developer Direct. Dalo by se říci, že se potvrdily prakticky veškeré spekulace.

Hra se bude jmenovat Indiana Jones and the Great Circle, přičemž bude vyprávět zcela nový příběh, jenž bude zasazen mezi filmy Dobyvatelé ztracené archy a Indiana Jones a Poslední křížová výprava. Také se potvrdilo, že většinu času se bude hra odehrávat ve first-person pohledu, ale budou pasáže, jako třeba lezení po římsách, které budou ve třetí osobě. „Staňte se dobrodruhem v závodě proti zlověstným silám. Vaše cesty vás zavedou z posvátných sálů Vatikánu a vyprahlých pouští Egypta do bujných a zatopených chrámů v Suchothaji i na mrazivé vrcholky Himálaje,“ stojí v oznámení. „Protože hra bude převážně z pohledu první osoby, máte možnost se skutečně stát Indym. Díky pohledu z první osoby se stáváte součástí tohoto světa - můžete jej prozkoumávat a prožívat věci důvěrněji. Co uděláte, když budete vrženi do tohoto dobrodružství jen se svým důvtipem a bičem? Svět Indiana Jonese je světem, kde jsou záhady za každým rohem, kde závodíte s časem a musíte přechytračit své nepřátele při lovu artefaktů," říkají vývojáři.

„Hráče tento titul zavede do roku 1937, kdy podlé síly pátrají po prastaré moci. Ujměte se role Indiana Jonese, mistrovsky ovládněte Indyho bič a důvtip a odhalte tuto hrozivou konspiraci v epickém cestovatelském dobrodružství. Indyho charakteristický bič zůstává středobodem jeho výbavy a lze díky němu rozptýlit, odzbrojit či napadnout nepřátele a zdolávat okolní prostředí. Během hry hráči narazí na kombinaci příběhových herních zážitků a map s otevřenými oblastmi. Díky hratelnosti plné dobrodružství, podmanivé akce a zajímavých hádanek mohou hráči kombinovat kradmou infiltraci, kontaktní souboje z pohledu první osoby a přestřelky, aby mohli překonat nepřátelskou hrozbu pomocí plížení, soubojů a logiky,“ stojí v popisku hry v tiskové zprávě. 

V závěru jsme se dočkali potvrzení, že hra Indiana Jones and the Great Circle bude dostupná během podzimu letošního roku pro PC a konzole Xbox Series X/S. Od prvního dne bude dostupná i v rámci předplatného Xbox Game Pass. Přesné datum se teprve dozvíme.

Zdroj: TZ

Indiana Jones and the Great Circle

xsx
Bethesda Softworks, MachineGames
Žánr:
Adventura, Střílečka
KARTA HRY

Komentáře