Potíže vývojářů Call of Duty, Infinity Ward: Personál je vyděšený a zmatený

novinka  30
Martin Šmíd, 2. 3. 2010 16:15
Celkem nečekaně k nám dneska dorazila hodně zajímavá zpráva, která zřejmě nepotěší fanoušky Infinity Ward a série Call of Duty. Včerejší den začal úplně normálně. Všichni v Infinity Ward začali pracovat a zástupci studia Vince Zampella a Jason West byli pozváni na schůzku s vydavatelem Activision Blizzard. Jen těžko uhádnout, co se na této schůzce stalo, protože se oba zmínění pánové už na své pracoviště později nedostavili a ve studiu se navíc objevila ochranka, což vyděsilo všechny pracovníky. Z různých zdrojů je přitom slyšet, že zaměstnanci nyní neví, co bude a vztah mezi Infinity Ward a Activision Blizzard je nyní hodně napjatý. Na tuto situaci už stihl zareagovat i Activision Blizzard, který oznámil, že propustil oba dva zástupce Infinity Ward za nekázeň. Kdo ale ví, co za vyhazovem opravdu stojí. To se zřejmě nikdy nedozvíme. Doufejme, že vyhazov těchto dvou klíčových vývojářů nijak neohrozí naplánované DLC ke hře Call of Duty: Modern Warfare 2, jak se zmiňuje Activision Blizzard.

K celé kauze se už stihl vyjádřit i Tim Schafer, který Activision Blizzard nemá zrovna v lásce, po tahanicích o hru Brutal Legend. "Být naštvaný na Activision za takovou věc, je jako být naštvaný na opici za házení věcí. Je to jenom o komunikaci," napsal na svém twitteru.

UPDATE: S novými informacemi se nám ještě více celá kauza zamotává. Podle důvěryhodného zdroje je hned několik možností, proč Activision oba pány vyrazil. Tím hlavním je pravděpodobně fakt, že oba už jednali s konkurenčním vydavatelem o vydání jejich následující hry, čímž zřejmě porušili současnou smlouvu, která vyprší v říjnu tohoto roku. Dalším důvodem může být fakt, že Infinity Ward stále vlastní práva na značku Call of Duty, alespoň tedy částečně, což je strašák pro Activision. Je tak celkem logické, že se bude chtít Activision snažit o to, aby si Infinity Ward udržel, a je přeci nejlepší, když se mu do tohoto plánu nebudou plést zakladatelé firmy. Rovněž se na světlo dostalo, že Activision dluží docela velkou sumu za prémie, díky čemuž není nálada ve studiu zrovna na dobré úrovni. Ihned jak se dozvíme další informace, budeme vás informovat.
Zdroj: shacknews

Call of Duty: Modern Warfare 2

ps3x360
Activision, Infinity Wars
Datum vydání hry:
10. 11. 2009
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře