Phil Spencer o důvodech, proč bude Indiana Jones and the Great Circle i pro PlayStation 5

novinka  51
Martin Šmíd, 22. 8. 2024 14:00
Začátkem tohoto týdne bylo oznámeno, že zatím velmi dobře vypadající akční dobrodružná hra Indiana Jones and the Great Circle vyjde letos v prosinci pro konzole Xbox Series X/S a PC, přičemž na jaře příštího roku se dočkají i hráči na konzoli PlayStation 5. Vývojáři předběžně mluví o dubnu, ale je očividné, že by chtěli mít hru na konzoli od Sony co nejdříve. Proč už nejde o exkluzivitu pro platformy Microsoftu, se nyní rozpovídal na Gamescomu přímo Phil Spencer. Ten hned na začátku řekl, že toto rozhodnutí padlo poté, co viděli úspěch prvních first-party her na konzolích PlayStation, které vyšly letos na jaře (Sea of Thieves se mělo prodat přes milion kopií, špatné ale nebyly podle všeho ani prodeje her Hi-Fi Rush a Grounded).

 „Vidíme, že naše značky jsou stále silnější a letos hraje na konzolích Xbox více hráčů než kdy předtím,“ dodal Spencer s tím, že pořád jde o obchod a Xbox jako divize Microsoftu potřebuje vydělávat peníze. Spencer připomněl, že od Microsoftu mají velkou podporu a i díky ní mohli koupit Bethesdu a Activision Blizzard, ale tyto peníze se musí vrátit. A co možná nejdříve. I proto se Xbox vydal touto multiplatformní cestou. A zdá se, že do budoucna bude pokračovat i s dalšími svými hrami.

„Poslední věc, kterou řeknu, je to, že herní průmysl je nyní pod velkým tlakem. Dlouhou dobu rostl a nyní lidé hledají způsoby, jak růst dál. Myslím, že se změní způsoby tvorby a distribuce her. Ve výsledku ale musí být lepší hry, které může hrát více lidí. Pokud se na to nezaměříme, tak jdeme špatnou cestou," dodal Spencer.


Zdroj: TZ

Indiana Jones and the Great Circle

xsxps5
Bethesda Softworks, MachineGames
Žánr:
Adventura, Střílečka
KARTA HRY

Komentáře