Nový trailer na Final Fantasy XVI, hra nakonec dostane day one update

novinka  30
Martin Šmíd, 19. 6. 2023 13:19
Už tento týden vychází očekávaná hra Final Fantasy XVI pro konzoli PlayStation 5. I proto tu máme od Square Enixu nový trailer. Ten neukazuje žádné nové záběry přímo z hraní, těch bylo za poslední dobu opravdu hodně, ale zaměřuje se na představení světa za pomocí malovaných scén. Trailer naleznete níže.

Ačkoliv vývojáři dříve prohlásili, že jsou se současnou verzí hry Final Fantasy XVI spokojeni a neplánují na den vydání dnes už klasický update, nakonec je tomu jinak. O víkendu byl potvrzen menší zhruba 300 MB velký update, jenž přinese zlepšení výkonu v několika sekcích, a zároveň bude řešit drobné problémy s textem, případně několika chybami. Další updaty, které budou dostupné v následujících týdnech a měsících, budou řešit další hráči nahlášené problémy a hru dále optimalizovat, aby byl stabilnější framerate v režimu výkonu.

Producent Naoki Yoshida během víkendu zmínil, že se původně plánovalo vydat hru Final Fantasy XVI na dvou Blu-ray Discích, jako tomu bude u připravovaného Final Fantasy VII Rebirth. Zhruba šest měsíců před dokončením se ovšem pokusil tým vměstnat hru na jeden disk, což se mu nakonec povedlo, čímž se mu povedlo zároveň snížit výrobní náklady na hru. 

Zdroj: TZ

Final Fantasy XVI

ps5
Square Enix, Square Enix
Datum vydání hry:
22. 6. 2023
Žánr:
RPG
KARTA HRY
9/10

Komentáře