Nové informace o Resident Evil 6

novinka  12
Martin Šmíd, 20. 1. 2012 16:36
Včera oznámený Resident Evil 6 nemohl nechat nikoho v klidu. Capcom dneska pořádal v Japonsku svojí soukromou akci na oslavu patnáctých narozenin Resident Evil série, během níž pochopitelně přišla řeč i na právě oznámený šestý díl. Během této akce Capcom oznámil, že na hře v současnosti pracuje 150 zaměstnanců v Japonsku, ale na vývoji spolupracují i další po celém světě. Celkově se tak číslo blíží k 600 vývojářům. Resident Evil 6 má stavět na dvou faktorech. Tím prvním je strach, kdy hráč neví, co přesně na něj vyskočí za dalším rohem. Druhým faktorem je poté silná atmosféra a pocit reálného světa, ve kterém se hra odehrává.

Dále se diskuze točila kolem nepřátel. Pokud jste viděli trailer, určitě jste si všimli zombií. Ty ve hře opravdu budou, ale budou přítomni i další nepřátelé. Vývojáři třeba jmenovali stvoření JAVO http://www.konzolista.cz/photogalery/games/resident-evil-6-3640/017_spiderman.jpg , které je o dost nebezpečnější a má ve své podstatě zastupovat Nemesis. Jinak samozřejmě tajemný virus obklopuje velké tajemství, které budete muset ve hře odhalit.

Včera jsme se dozvěděli, že hlavními postavami bude Chris Redfield a Leon Kennedy. Vývojáři ovšem zmínili, že bude ještě jedna, ale její odhalení si nechají na později. Každopádně tato postava je popisována jako ta, co má zachránit svět. Může jít o tohoto týpka ze včerejšího traileru http://www.konzolista.cz/photogalery/games/resident-evil-6-3640/018_mysteryboy.jpg , který by měl za parťačku Ashley Graham? Jeho jméno by mělo být Alex Wesker a je jedním z přeživších programu Wesker's children. Co se týče Leona, tak s ním bude po celou dobu spolupracovat nová ženská postava Helena Harper, která pracovala u ochranky prezidenta. Kdo bude pomáhat Chrisovi, to zatím vývojáři nepotvrdili, ale mělo by jít o Beardse Nevence z BSAA. Včera se ještě hodně skloňovala Ada Wong, o ní ale vývojáři dneska nechtěli nic říci. Každopádně příběhy obou dvou se budou postupně proplétat.
Zdroj: gematsu.com

Resident Evil 6

ps4ps3x360
Capcom, Capcom
Datum vydání hry:
2. 10. 2012
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
7/10

Komentáře