Nintendo Direct přinesl novinky pro majitele konzolí Switch i 3DS

novinka  16
Martin Šmíd, 13. 4. 2017 0:24
Nintendo dnes mělo novou prezentaci Direct, během níž se zaměřilo hlavně na hry ARMS a Splatoon 2, ale také oznámilo další zajímavé novinky pro majitele konzolí Nintendo 3DS a Nintendo Switch. Ty nejzajímavější novinky najdete níže v novince, kde najdete i záznam celého Directu.

UPDATE: Doplněny informace z tiskové zprávy společnosti Conquest

Nejzajímavější Nintendo 3DS novinky

  • Hned na začátku bylo oznámeno, že dříve potvrzená hra Hey! Pikmin vyjde pro kapesní konzoli Nintendo 3DS už 28. Července. Ve stejný den budou dostupné i nové speciální amiibo figurka. "První kapesní Pikmin hra zastihne kapitána Olimara na jeho cestě napříč světy s jeho věrnými Pikminy po boku. V tomto zcela novém druhu Pikmin hry budou hráči házet různé druhy Pikminů za pomoci dotykové obrazovky a řešit tak hádanky, překonávatpřekážky a porážet nepřátele napříč 2D úrovněmi."

  • Nintendo připomnělo, že se pořád pracuje na hře Ever Oasis, která je inspirována starověkým Egyptem, přičemž budete ovládat hrdinu Tethu (muž nebo žena), s nímž budete muset sehnat prostředky pro obnovu oázy, čímž se obnoví krajina. Ever Oasis je podle Nintenda kombinací RPG hry a plošinovky, svět budete moci prozkoumávat, ale také nemají chybět souboje s protivníky, případně řešení hádanek. Hra Ever Oasis vyjde 23. června.

  • Miitopia: Voláme všechny Tomodachi! Temný lord krade tváře všech ve světě Miitopia a je na chrabrých hráčích, aby je získali zpět v tomto dobrodružném simulátoru pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS později během tohoto roku. Vytvořte si svou rodinu a přátele od začátku nebo je jednoduše převeďte ze hry Tomodachi Life a poté je pošlete bojovat bok po boku nebo hrát další klíčové role v příběhu, a to včetně samotného temného lorda! Více informací o tomto titulu bude zveřejněno v následujících měsících.
  • Během podzimu letošního roku vyjde tahová RPG hra Monster Hunter Storie, která pochopitelně vychází z oblíbené série od Capcomu. "Připravte se vyrazit na RPG dobrodružství jako žádné jiné v rámci Monster Hunter série, které jste doposud zažili. Ve hře Monster Hunter Stories se totiž stanete jezdcem a budete si budovat pouta s monstry, zvyšovat jejich potenciál a rozpoutávat po jejich boku destruktivní komba. Hráči budou moct létat, plavat a probíjet si cestu do nových lokací, objevovat a líhnout vejce a účastnit se tahových bitev s partou až pěti monster," stojí v tiskové zprávě.

  • Hra Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia dostane po vydání dodatečný obsah s novými scénáři a dalšími novinkami. Budete si ho moci kupovat samostatně, ale také bude dostupný Season Pass.
  • Už nyní je na eShopu dostupná menší hra Team Kirby Clash Deluxe, což je jakási bojovka oslavující dvacet pět let hrdiny Kirbyho.
  • Když už jsme u Kirbyho, byla oznámena i puzzle hra Kirby’s Blowout Blast, v níž na vás bude čekat více než 25 úrovní plných hádanek a dalších nástrah. Hra vyjde během léta, přesné datum bude teprve stanoveno.


23. června vyjdou nové Zelda figurky - Majora's Mask Link, Twilight Princess Link a Skyward Sword Link.

Od 21. července budou dostupné poslední amiibo figurky pro Super Smash Bros., mezi nimiž je Cloud, Corrin a Bayonetta.

Nejzajímavější Nintendo Switch novinky

  • ARMS vyjde 16. června v Severní Americe a Evropě. Jedním z nejdůležitějších herních prvků v této chystané bojové hře je možnost vybavit každého bojovníka dvojicí různých ARMS. Těch bude k dispozici hned několik druhů od standardnějších rukavic až po jako bumerangy fungující kotouče. Každá ARMS má navíc speciální element jako je oheň, led nebo elektřina, který se aktivuje při zasazení speci-álního útoku. Jak si navíc hráči budou postupně probojovávat cestu hrou, dostanou k dis-pozici stále více herní měny. Tu budou moct následně použít k hraní zábavného módu ARM Getter, který jim umožní získat nové ARMS pro své bojovníky. Do ringu mohou hráči vyrazit jeden proti jednomu nebo dokonce dva proti dvěma. Během Nintendo Direct pre-zentace se bližšího představení dočkaly hned dvě postavy, a to nově představená super rychlá kung-fu bojovnice Min Min a již dříve představený Spring Man, který je specialistou na vybojovávání pro něj ne zrovna nejlépe vypadajících zápasů.
  • Společně s hrou ARMS bude dostupný Joy-Con ve speciální Neon Yellow barvě


  • Minecraft dorazí na konzoli Nintendo Switch 12. Května i se speciálním Super Mario Mash-Up balíčkem
  • Střílečka Sine Mora EX potvrzena pro konzoli Nintendo Switch, vyjde během léta.

  • Rayman Legends: Definitive Edition bude definitivní a nejlepší edice výborné plošinovky, vyjde během podzimu.
  • Project Mekuru (pracovní název): Fanoušci multiplayerových akčních her se mohou těšit na Project Mekuru, který vyjde již toto léto exkluzivně na Nintendo eSho-pu konzole Nintendo Switch. Tento frenetický titul nechá až čtyři hráče bojovat proti sobě lokálně i online za pomoci otáčení panelů na hrací desce.
  • Monopoly for Nintendo Switch: Jedna z nejznámějších deskových her vůbec dorazí také na konzoli Nintendo Switch. Až šest hráčů si tak bude moct užít klasickou hru s HD rumble funkcí i kratší verze jednotlivých her již tento podzim, kdy hra Monopoly for Nintendo Switch vychází na tuto novou konzoli.

  • Už nyní se objevilo na eShopu demo na hru Puyo Puyo Tetris, v němž si budete moci vyzkoušet singleplayerovou i multiplayerovou část.
  • Fate/EXTELLA: The Umbral Star: Nintendo Switch verze hry Fate/EXTELLA: The Umbral Star bude obsahovat 35 dříve vydaných placených DLC kostýmů stejně jako exkluzivní nový kostým Unshackled Bride. Tahle extrémně nabitá akce dorazí na Nintendo Switch již 28. července.
  • PAC-MAN, GALAGA, SPLATTERHOUSE a další hry díky Namco Museum vyjdou i na Nintendo Switch letos v létě.


  • Úspěšná kooperativní akce PAYDAY 2 vyjde během podzimu i pro konzoli Nintendo Switch. Více se máme dozvědět později.

Splatoon 2 - Poslední část prezentace patřila očekávané hře Splatoon 2, která vyjde pro Nintendo Switch už 21. července, přičemž ve stejný den budou dostupné tři nové amiibo figurky. Ty starší budou pochopitelně kompatibilní s druhým dílem. Přiložením těchto amiibo, stejně jako ostatních dříve vydaných Splatoon amiibo figurek, se dané postavy objeví ve hře a začnou se s hráči přátelit. Vaši noví kamarádi si navíc budou pamatovat vaše oblíbené zbraně, vybavení, oblečky a nastavení hry, což přijde vhod pokud budete chtít vyrazit na bojiště mimo svou vlastní konzoli! Hra se dočká zcela nového kooperativního herního módu pro čtyři hráče jménem Salmon Run. Hráči se zde postaví nové rase Salmonidů, která je podle hlášení z institutu Squid Research Lab ještě nebezpečnější než Octariani! Pokud hráč v tomto kooperačním módu padne, ostatní spolubojovníci ho mohou oživit obarvením místa jeho skonu.






Zdroj: Tisková zpráva

Nintendo Direct

3dswiiunsw
Nintendo, Nintendo
KARTA HRY

Komentáře