Hrdinové a padouši ze Star Wars Battlefront

novinka  17
Martin Šmíd, 19. 9. 2015 10:21
Jednou z nejočekávanějších her koncem letošního roku je akce Star Wars Battlefront, která nám nabídne obrovské bitvy na zemi i ve vzduchu. Během hraní navíc dostaneme možnost si osahat ikonické postavy Star Wars univerza, kterými je Darth Vader a Luke Skywalker. Studio DICE dnes vydalo jejich popis, naleznete ho níže.

Padouši ze Star Wars: Battlefront – Darth Vader

V příklonu k temné straně je cosi nepopiratelně půvabného. Ve Star Wars™ Battlefront™ se pochopitelně můžete stát jedním z vojáků Impéria, ale dalším krokem může být poznání pravé síly temné strany. Pořádným krokem.

Zlověstnou a pravděpodobně nejhrozivější zápornou postavou všech dob je Darth Vader, za kterého si budete moct zahrát ve Star Wars Battlefront. Už jen svou přítomností na bojišti (nehledě na schopnosti) zasévá Darth Vader strach do srdcí nepřátel.

Darth Vader, který je takřka nezastavitelný při boji zblízka, disponuje těžkým útokem světelným mečem na krátkou vzdálenost, což se hodí zejména, pokud se dostane do sevření rebelů. Kultovní škrcení pomocí Síly, které jste mohli vidět ve videu z režimu Walker Assault, umožňuje rdoušení nebohých nepřátel na dálku a přesunutí proti jejich vůli.

Hlavní producent Jamie Keen nás ujišťuje, že hraní za Dartha Vadera není jednotvárné, naopak je v něm určitá hloubka. S trochou praxe se naučíte vyhodnocovat priority hrozeb a zvládat několik nepřátel najednou. Doufáme, že si náležitě užijete zejména experimentování s Vaderových různými útoky a jejich řetězením.

Výše uvedené škrcení pomocí Síly se výborně hodí do kombinace například s Vaderovým hodem světelného meče, kdy hodíte svou zbraň proti skupině nepřátel s ničivými následky.

„Skvělá volba proti skupinám,“ říká Keen. „Oblast účinku této schopnosti byla v průběhu vývoje posílena tak, jak by se na ní slušelo.“

Takže jak se nejlépe zachovat, když na bojišti náhle potkáte Dartha Vadera? Zachránit si život útěkem? Ne. I Vaderovi se můžete dostat na zoubek, pokud použijete tu správnou taktiku pro tyto situace. A rozhodně se to vyplatí.

„Čelíte-li nějakému padouchovi, jako je Darth Vader, tváří v tvář, jste v podstatě bez šance. Nejlepší strategií je sehnat dostatek spoluhráčů a zaútočit společně. Hrdinové a padouši vyznávající kontaktní boj jsou obzvlášť zranitelní zezadu, takže se pokuste vyhnout čelním útokům,“ říká Keen.

Vader a všichni ostatní hrdinové a padouši rozhodně stojí za tu námahu, pakliže se vám podaří správně zahrát své karty. V případě zabití nebo způsobení dostatečných zranění budete náležitě odměněni.

Doufáme, že přítomnost Dartha Vadera na bojišti uvítáte, až Star Wars Battlefront vyjde 19. listopadu, a to bez ohledu na fakt, zda této zlovolné hrozbě budete čelit, nebo se za maskou budete skrývat vy sami. Ještě nám zbývá odhalit mnoho dalších hrdinů a padouchů, takže naše stránky navštěvujte pravidelně.

Hrdinové hry Star Wars: Battlefront – Luke Skywalker

Stejně jako mnozí z vás i hlavní producent Jamie Keen dychtivě očekával zveřejnění ukázky z režimu Walker Assault z planety Hoth na výstavě E3. Jelikož věděl o všech překvapeních, které video skýtá pro fanoušky, zaměřil se na jejich reakce na tyto jednotlivé okamžiky.

Na konci videa se rebelové dostávají do úzkých, protože na bojiště dorazil Darth Vader. Sithský lord se zdá být nezastavitelný, evidentně dominuje boji ve stínu mocného AT-AT.

Na scénu vstupuje Luke Skywalker. Díky těžkým útokům a Síle, pomocí níž odhazuje nepřátele, nemají nepřátelští stormtroopeři žádnou šanci. Se zjevným zápalem se Luke probíjí k Vaderovi, jejich světelné meče se kříží, ale výsledek souboje je ponechán naší představivosti.

„Vidět reakce fanoušků na zapojení Lukea do bitvy bylo opravdu ohromující. Plně tyto pocity chápeme, protože zkřížení světelných mečů těchto dvou postav je bezpochyby kultovním momentem,“ říká Jamie Keen.

Luke Skywalker je jednou z několika hratelných postav ve hře Star Wars™ Battlefront™. Fanoušci Hvězdných válek poznají jeho zevnějšek z filmu Star Wars™: Epizoda VI – Návrat Jediho: tmavé oblečení, pravá ruka v rukavici a jeho vlastnoručně vyrobený zelený světelný meč. Luke vyniká akrobatickými schopnostmi, je nesmírně silný a zkušený v používání Síly, přesto je na jeho moci něco nového. Jamie Keen prozrazuje, jak se Lukeovy schopnosti a pohyb odrazily v celkovém stavu jeho vývoje jako Jediho:

„Jeho výskok vychází z tradičních kořenů biomechaniky, ale je vylepšen Silou. Uvidíte to i ve filmech, kdy například vyskakuje z jámy nebo když trénuje na Dagobahu.“

Luke disponuje pestrou škálou pohybů od širokého máchnutí po těžký útok světelným mečem, díky kterému se dokáže vypořádat i s velkou skupinou protivníků. Na vzdálenější imperiální jednotky může použít odhození pomocí Síly nebo prudký výpad světelným mečem, při němž mu Síla propůjčí doslova nepřirozenou rychlost.

Za Lukea si budete moct zahrát, pokud najdete příslušnou materiální podporu (tzv. pickup). Uvědomte si však jedno, váš čas v kůži hrdiny nebo padoucha je omezený, jelikož zdraví vám neustále klesá. Na druhou stranu tuto dobu lze prodloužit zabíjením nepřátel.

„Když vezmeme v potaz průměrného hráče, za hrdinu nebo padoucha půjde hrát okolo dvou minut,“ říká Keen. „Ale pokud vám to půjde, může jít ve výsledku až o pět minut. Teoreticky byste mohli hrát jako Luke Skywalker po celou hru, ale to je extrémně nepravděpodobné. Každopádně rukavice byla hozena!“

Zvednout ji budete moct 19. listopadu, kdy vychází Star Wars Battlefront i s Lukem Skywalkerem, Darthem Vaderem a všemi dalšími kultovními postavami. Zůstaňte s námi v kontaktu, plánujeme zveřejnit další podrobnosti o těchto postavách a odhalit další.

Zdroj: Tisková zpráva

Star Wars: Battlefront

ps4xone
EA Games, DICE
Datum vydání hry:
17. 11. 2015
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
6/10

Komentáře