GSC Game World: Mysleli jsme si, že S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl pro Xbox Series S nebude možné udělat

novinka  15
Martin Šmíd, včera, 10:36
Tento týden se začaly objevovat dojmy z hraní prvních hodin akční hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, která vyjde příští měsíc pro PC a konzole Xbox Series X/S. Ty jsou pozitivní, což je určitě skvělá zpráva. Pro magazín Windows Central se navíc vývojáři rozpovídali o vývoji hry pro konzole Xbox Series X/S. Hned na začátku uvedli, že si na nejprve mysleli, že vytvořit hru S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl pro konzoli Xbox Series S nebude možné vzhledem k tomu, jak komplexní a velká je. Je také nutné dodat, že běží na Unreal Enginu 5. Pak ale začali s optimalizací a hra dle nich běží a vypadá na konzoli Xbox Series S dobře. Samozřejmě ne tak dobře jako na PC nebo konzoli Xbox Series X, kde nabídne vyšší rozlišení i podporu pro 60 fps.

 „Po této zkušenosti věřím, že je možné, aby jakákoli hra dosáhla paměťových limitů konzole Xbox Series S. A ano, ne každý vývojář, každé studio má možnost nebo dodatečný čas na optimalizaci pro Xbox Series S. Museli jsme zlepšit naše odborné znalosti, což ale ve výsledku pomohlo i verzi pro PC, která je díky tomu mnohem vyladěnější. Pro moderní hru máme poměrně nízké minimální požadavky na PC,“ řekl v rozhovoru zástupce studia  GSC Game World.

„Hra běží na Xbox Series X při 60 snímcích, v některých okamžicích může klesnout na 55 fps nebo tak nějak, ale doufáme, že se nám to podaří ještě vyladit. Větší poklesy máme během příběhových curscén, kterou jsou plné složitých VFX efektů a podobně, ale to neovlivní herní zážitek. Na konzoli Xbox Series S se držíme při 30 fps. V mnoha scénách se nám podařilo dosáhnout na 60 fps, ale framerate není tak konzistentní jako u Series X. Snažíme se však o režim výkonu i na Seriee S, abychom se dostali na 60 fps. Myslím, že je to možné," dodal.

Zdroj: TZ

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

xsx
GSC Game World, GSC Game World
Datum vydání hry:
20. 11. 2024
Žánr:
Střílečka, RPG, Adventura
KARTA HRY

Komentáře