343 Industries se mění na Halo Studios, další díl série Halo poběží na Unreal Enginu 5

novinka  34
Martin Šmíd, 7. 10. 2024 2:01
Microsoft před malou chvilkou oznámil, že jeho first-party studio 343 Industries mění název na Halo Studios, což jasně napovídá, co bude do budoucna jeho hlavní úkol. Zároveň bylo oznámeno, že se v současnosti připravuje hned několik nových her ze série Halo, přičemž se počítá s tím, že poběží na Unreal Enginu 5 od společnosti Epic Games. Kromě toho dochází ve studiu ke změnám v kultuře, pracovních postupech a organizaci týmů.

 „Halo mělo dvě odlišné kapitoly – Bungie a 343 Industries. Nyní si myslíme, že máme publikum, které je hladové po něčem dalším. Nebudeme se snažit jen zlepšit efektivitu vývoje, ale změníme to, jak hry Halo vytvářet. Dnes začínáme novou kapitolu. Způsob, jakým jsme hry vytvářeli, se nemusí nutně shodovat s tím, jak je chceme vyvíjet do budoucna. Proto jsme vedli rozhovory, které se točily kolem toho, jak pomoci týmu soustředit se na tvorbu her, a ne na tvorbu nástrojů a enginu,“ stojí v oznámení na oficiální stránce, proč bylo rozhodnuto o přechodu na Unreal Engine 5.

Vývojáři dnes také zveřejnili záběry z projektu Foundry, který vznikl v Unreal Enginu 5. Nejedná se o novou hru, ani o klasické technologické demo. Jde spíše o tréninkový nástroj, v němž vývojáři zkoušejí, co je možné s Unreal Enginem 5 dělat. „Vše co jsme vytvořili, je postaveno na takových standardech, jaké potřebujeme pro naše budoucí hry. Dá se říci, že naším záměrem je, aby většina toho, co jsme ve Foundry udělali, bylo dosaženo v projektech, na kterých budeme pracovat,“ dodávají vývojáři. 

Zdroj: TZ

Halo Infinite

xonexsx
Microsoft Game Studios, 343 Industries
Datum vydání hry:
8. 12. 2021
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
7/10

Komentáře