PS3 Wireless Bluetooth Keypad

special  41
Martin Šmíd, 4. 1. 2009 20:13
Doposud bylo psaní na PS3 bez klávesnice velkým utrpením. Před pár měsíci vyšla na Xbox 360 celkem užitečná klávesnice, která se dá připnout na Xbox 360 gamepad. Čekalo se tak, jestli Sony přijde také s něčím takovým. Odpověď je Official Sony PS3 Wireless Bluetooth Keypad, který představuje za málo peněz opravdu luxusní kousek, se kterým bude psaní zpráv na PS3 naprostá hračka.

Už na první pohled vidíte, jak je Official Sony PS3 Wireless Bluetooth Keypad luxusně proveden. Nevzbuzuje vůbec dojem laciného plastu, který připlácnete na Dualshock. Celé připnutí na Dualshock je velmi jednoduché. Dokonce je klávesnice tak lehká, že vám ani nepřijde, že ji máte na ovladači připnutou. To je pochopitelně velké plus. Klávesnice vám sice překryje originální tlačítka HOME, START a SELECT, ale nemusíte se bát, že byste se k nim nedostali. Ty jsou pochopitelně i na klávesnici a nepoznáte nějakou větší prodlevu po stisku. Klávesnice má vlastní akumulátor, který nabíjíte přes klasický miniUSB port, takže se nemusíte bát, že by vám Dualshock vydržel nabitý menší dobu. Klávesnice ovšem žere opravdu hodně, a tak nevydrží nabitá tak dlouhou dobu jako Dualshock. Proto má na těle tlačítko na zapnutí a vypnutí, které se určitě hodí.

Rozvržení na klávesnici je klasické, tedy QWERTY. Žádný problém, že byste nevěděli, kde najdete jaké písmenko, tak nehrozí. Tlačítek je celkem 49 a jsou celkem malá, takže kdo má větší palce, bude mít z počátku problém, ale není to nic, na co by si člověk nezvykl. Klávesy s písmeny jsou navíc pěkně lesklé, takže se vám nebudou plést s ostatními. Pokud bych měl něco klávesnici vytknout, byl by to mezerník. Když ho totiž stisknete, tak si ve většině případů ani nejste jisti, jestli jste ho stiskli. Samozřejmě že si na to po čase dá zvyknout, ale nejprve budete asi pořádně zmatení.

Pokud hodně čtete zprávy, anebo se potřebujete rychle dostat na seznam přátel, udělají vám radost dvě tlačítka pod hlavními klávesami. První tlačítko vás dostane na seznam všech zpráv. Samozřejmě už ne na ty nejnovější. Druhé tlačítko vás hodí na seznam všech přátel. Proč se ale o tom zmiňujeme. Představte si, že hrajete hru a přijde vám zpráva. Museli byste tak stisknout tlačítko HOME a pracně na seznam najet. S klávesnicí stačí jen stisknout jedno tlačítko a hra se automaticky pozastaví a ukáže seznam přátel a zpráv. Tuto funkci jsme si po čase opravdu zamilovali a šetří určitě spoustu času.

Velký otazník visel nad náhražkou myši, kdy prstem jezdíte po klávesnici a na televizi se vám tak hýbe kurzor. Tato funkce je ve finále bohužel dosti nepřesná. Ačkoliv jezdíte po klávesnici jako po klasickém touchpadu, tak se nikdy nebude kurzor chovat přesně tak, jak byste chtěli. Jezdit s ním tímto způsobem je opravdu utrpení, ale jde pouze o bonusovou funkci klávesnice, tak to až tolik nevadí. Klávesnice je přeci v prvé řadě na psaní.

Official Sony PS3 Wireless Bluetooth Keypad je povedeným kouskem z dílen Sony. Pokud hodně píšete, nebo se chystáte trávit spoustu času ve službě HOME, je pro vás tato mini klávesnice povinností. Ostatní by nad ní mohli také zauvažovat. Klávesnice se dá sehnat už od 500,- Kč, takže vám až takový průvan v peněžence neudělá, jako klasická USB klávesnice.

Hellboy: Science of Evil

ps3x360psp
Konami, Krome Studios
Datum vydání hry:
24. 6. 2008
KARTA HRY

Komentáře