Calling All Cars

recenze  6
Martin Šmíd, 3. 6. 2007 23:52
Po několikáté odložená hra Calling All Cars konečně vyšla na PS Store a my se tak můžeme dozvědět, jak dopadla. Stane se dalším hitem od Davida Jaffeho? No z části určitě. Největším nedostatkem, který zmíním hned na začátku je délka. V Calling All Cars máme pouze čtyři levely, ve kterých můžeme změřit své síly.

Hra pro jednoho hráče je rozdělena na šampionát a volné jízdy. Šampionát je velmi krátký a ony čtyři úrovně dokončíte maximálně za půlhodinku. Samozřejmě je zde několik druhů obtížností, ale ty hře pomáhají jen z části. Po dohrání hry totiž můžete odkrýt zbývající auta, která nemáte normálně k dispozici. Tato bonusová auta dostáváte za splnění předepsaných úkolů pro každou úroveň v šampionátu. Než je odkryjete, uběhne hodně času, a o to vývojářům zřejmě šlo.

Ještě jsme se nedostali k podstatě hry. Na začátku si vyberete auto a poté musíte dopravit uprchlé vězně zpět za mříže. To samozřejmě není tak jednoduché, jak se může zdát. Konkurenční vozy vám nic nedarují a chtějí nakonec slíznout smetanu za jejich dopadení. Proto do vás konkurence nejen vráží, ale používá navíc různé zbraně jako palice, rakety nebo magnety. Zdrhajícího padoucha musíte dopravit na policejní stanici. Tam je hned několik způsobů, jak vězně předat. Liší se v obtížnosti. Pokud padoucha předáte nejjednodušším způsobem, dostanete jeden bod, pokud ale zkusíte jinou cestu, můžete získat až 3 body. Avšak existuje ještě jedna možnost, jak předat padouchy spravedlnosti. Musíte buď narazit na policejní transport, nebo na vrtulník. Obě možnosti jsou za 3 body.

To bychom měli ke hře pro jednoho hráče. Největší zábavu přináší Calling All Cars při online kláních. Online hra je velmi zábavná a jen tak neomrzí. V podstatě tam děláte to samé jako při hře jednoho, ale zábava stoupne o 100%. Multiplayer není nutné hrát pouze online, ale jde to až se čtyřmi hráči na jedné obrazovce. Jinak menu online hry nepřekvapí. Najdete tam pouze výběr místností, nebo možnost vytvořit si místnost vlastní. Dokonce můžete dát do místnosti heslo, takže se k vám připojí opravdu jen ti hráči, kteří heslo znají. Poněkud omezující je, že je online hraní rovněž pouze pro čtyři hráče.

Nakonec jsem si nechal technické zpracování. Hra běží v maximálním rozlišení 1080p, a to při 60fps. Grafika hry je velmi povedená a mile překvapila. Je taková "ulítlá", stejně jako hudební doprovod. Efekty výbuchů jsou rovněž pěkně provedeny. Plný počet bodů si zaslouží i fyzika. Vše je plně zničitelné. Od stromů a lamp, až po baráky a zahrady.

Calling All Cars je rozporuplná hra. Ve hře pro jednoho se jedná o chvilkovou záležitost, ale v online režimu se jedná o skvělou zábavu. Pokud jste připojeni k internetu, berte všemi deseti.

Calling all Cars!

ps3
Sony Computer Entertainment, Eat Sleep Play
Datum vydání hry:
22. 6. 2007
KARTA HRY
9/10

Komentáře