Disney Epic Mickey 2: The Power of Two a Power of Illusion

preview  4
Martin Šmíd, 27. 3. 2012 20:30
První Epic Mickey z roku 2010 byl povedenou plošinovkou, kterou bylo jednoduché si zamilovat. Vývojáři ze studia Junction Point s herním designérem Warrenem Spectorem přinesli na televizní obrazovku kus historie Disneye, za což jim byli hráči patřičně vděční. Vše se ale nepovedlo podle představ a především na kameru, případně ovládání, se snesla největší kritika. Vývojáři během následujících měsíců všechen ohlas vyhodnocovali, a protože si nakonec Epic Mickey vedl dobře, vrhli se na ještě ambicióznější pokračování.

Epic Mickey 2: The Power of Two
Epic Mickey 2: The Power of Two přinese spoustu změn a novinek. Tou největší změnou asi je, že už nadále není exkluzivní pro Nintendo Wii, ačkoliv na tuto konzoli se vývojáři z Junction Point zaměřují a je pro ně hlavní. Nově se dočkají i hráči na HD konzolích Xbox 360 a Playstationu 3, kteří byli o předchozí eskapády populárního hrdiny ochuzeni. HD verze byla svěřena studiu britskému studiu Blitz Games. To má s konzolemi od Sony a Microsoftu daleko větší zkušenosti, takže by i na nich měla hra vyniknout, zvláště jedinečný grafický styl s méně zoubky a lepšími texturami. Majitelé Playstationu 3 se dočkají i podpory ovladače Playstation Move, s nímž bude ovládání štětce daleko příjemnější. Normálně se bude ovládat druhou analogovou páčkou, což není podle prvních ohlasů zrovna ideální řešení.

V The Power of Two se vrací hrdina Mickey Mouse, ale také se tu jako druhá ovladatelná postava objeví králíček Oswald. Jde o trochu záhadnou postavu, kterou původně vytvořil Disney, ale v roce 1927 k ní ztratil práva, takže musel vytvořit nového hrdinu, z něhož vznikl právě Mickey Mouse. Až v roce 2006 získal Disney na své ztracené dítě znovu práva, což se samozřejmě promítlo už do prvního dílu Epic Mickey, ale až ve druhém dostane daleko větší prostor. Zajímavou informací určitě je, že vůbec poprvé bude Oswald dabován. O jeho hlas se postará populární americký herec Frank Welker. Ostatně i další postavy se dočkají svého namluvení. To je pochopitelně novinka, protože první díl dabing neobsahoval. Do druhého dílu se vrátí i další postavy, třeba Oswaldova dívka Ortensia, rovněž bude přítomen i Gremlin Gus. Starých známých tu bude dost, ale o všechny se vývojáři zatím nepodělili. Dost možná si i nechávají nejedno překvapení.

Hlavní je ovšem návrat Mickey Mouse, který bude jako v předchozím díle disponovat štětcem, s nímž bude přetvářet okolní svět a řešit spoustu rébusů, aby se dostal dál. Samozřejmě vývojáři připravují i několik zajímavých novinek a nové využití štětce i mizíku. Druhou zásadní postavou je Oswald. Toho se bude moci chopit druhý hráč. Zatím se ví jen o lokální kooperaci a je dost pravděpodobné, že zůstane jen u ní. Každopádně Oswald nemá štětec, takže nemůže přetvářet okolní svět. Může ale ovládat elektřinu dálkovým ovladačem, navíc na něj může Mickey Mouse skočit, aby ho přenesl přes nějakou propast, protože ze svých uší si může v okamžiku udělat vrtulku. Spolupráce obou postav má být v některých okamžicích naprosto klíčová. Pokud nebude dostupný spoluhráč, měla by Oswalda zastoupit umělá inteligence, ale jen v těch pasážích, v nichž to bude třeba. Jde tedy o klasickou drop-in - drop-out kooperaci. Spoluhráč ale může doprovázet hlavního hrdinu po celou dobu hry.

Na první pohled si můžete všimnout, že The Power of Two je hodně klasickou 3D skákačkou, jakou byl ostatně už první díl. Ten ovšem trpěl na značně zmatenou kameru, která si občas, co chtěla, a dost tak podrážela jinak dobré základy. Vývojáři se proto nechali slyšet, že na kameru i celkové vyladění ovládání si nyní dávají hodně záležet, aby si hráč hru mohl nerušeně užívat. Kamera bude i nyní po většinu automatická, ale vždy bude zabírat scénu z toho nejvíce ideálního úhlu. Už první gameplay záběry dávají vědět, že kamera se opravdu zlepšila. Kromě 3D pasáží se Mickey Mouse občas objeví i ve 2D levelech, což bude jistě oživení. V nich půjde většinou o překonávání nejrůznějších překážek a skákání z plošinky na plošinku, ale ke slovu přijde i štětec. Jeho využití ale bude trochu jiné, než jako v klasických 3D úrovních.

Sám Warren Spector popisuje Disney Epic Mickey 2: The Power of Two jako jeden velký muzikál, v němž budou postavičky občas i zpívat, navíc podle hudby budete moci i vybrat další postup příběhem. Hlavně se ale bude zpívat během filmečků, které mají být zastoupeny v hojném množství. Hra tak bude mít po této stránce podobný styl, jako klasické animované filmy od Disneye. O hudbu se postará skladatel Jim Dooley, zatímco text bude mít na svědomí Mike Himelstein.

Z prvních informací se nejde na Epic Mickey 2: The Power of Two netěšit. Zdá se, že vývojáři vylepšili všechny chyby prvního dílu, navíc přidali kooperaci a spoustu dalších novinek. Skvělou zprávou určitě je, že vyjde i na HD konzole Playstation 3 a Xbox 360. Více informací na sebe určitě nenechá čekat, takže nás nezapomeňte sledovat, abyste se o této nadějné hře dozvěděli toho co nejvíce. Pokud nenastane nějaký problém, Epic Mickey 2: The Power of Two doputuje na naše obrazovky na podzim.

Disney Epic Mickey: Power of Illusion
S Mickey Mousem si letos na podzim užijeme kromě The Power of Two ještě jedno dobrodružství. To se bude jmenovat Epic Mickey: Power of Illusion a vyjde na konzoli Nintendo 3DS. Na této verzi pracují vývojáři ze studia Dreamrift (Henry Hatsworth a Monster Tale), přičemž půjde o trochu jiný zážitek. Především by měla být hra v klasickém 2D pohledu, čímž tak naváže na svého předchůdce Castle of Illusion z roku 1990. Stejně jako ve velkých verzích, i v Power of Illusion bude hojně využívaný štětec, který budete ovládat stylusem. S ním budete muset dokreslovat různé objekty, třeba plošinky. Také byl zmíněn kanón, který když dobře nakreslíte, bude střílet pouze na nepřátele. Pokud ho ale odfláknete, otočí se i na vás. Objekty bude nutné někdy i smazat, k čemuž bude sloužit ředidlo.

Vývojáři slibují, že každá úroveň, do níž se podíváte, bude inspirována filmy od Disneye. Díky tomu se podíváte do levelů ze Sněhurky, Šípkové Růženky nebo Petra Pana. Během těchto levelů potkáte spoustu zajímavých postav - Strýček Skrblík nebo Oswald, dokonce tu bude hlavní padouch v podobě čarodějnice ze Sněhurky. Občas budete moci nějakou postavu zachránit. Ta se později objeví v domovské pevnosti, čímž ji doplní samotnou přítomností, ale i dekorací. To je zatím vše, co o této hře víme, ale věříme, že půjde o skvělý doplněk velkých her, takže pokud máte Mickey Mouse rádi a povaluje se vám doma 3DSko, dočkáte se rovnou dvojitého nášupu. Na první obrázek z Power of Illusion se můžete podívat na kartě - http://www.konzolista.cz/databaze-her/hra/?link=epic-mickey-power-of-illusion-3695 .

Disney Epic Mickey 2: Dvojitý zásah

ps3x360wiivita
Disney Interactive Studios, Blitz Games Studios / Junction Point Studios / Heavy Iron Studios
Datum vydání hry:
23. 11. 2012
KARTA HRY
6/10

Komentáře