Závodní hra Forzy Motorsport dostává třináctou aktualizaci, přináší tři nové vozy nebo fanoušky oblíbený ovál Sunset Peninsula

novinka  1
Martin Šmíd, včera, 10:57
Závodní hra Forzy Motorsport od studia Turn 10 dostává na své první výročí třináctý velký update, který přináší některé zajímavé novinky. Mezi nimi jsou tři nová vozidla Mustang, která jsou dostupná pro všechny zdarma. To ovšem není vše, protože se do hry vrací skrze update i fanoušky oblíbený ovál Sunset Peninsula, který se naposled objevil ve hře Forzy Motorsport 4. Potěší určitě i přidání Driftu jako jeden z typů v režimech Free Play a Private Multiplayer. No a v multiplayerových závodech pak jsou dostupné nové možnosti pro tréninky a kvalifikace, o což fanoušci dlouho žádali.

Další podrobnosti z tiskové zprávy

Palte gumy a získávejte body v režimu Drift

Furt bokem! Drift je teď dostupný jako jeden z typů hry v režimech Free Play a Private Multiplayer. Totéž platí i nové příležitosti k získávání skóre s označením Best Drift za nejdelší kontinuální driftovací skóre (i v průběhu vícero kol za sebou), a to navíc ke skóre za nejrychlejší kolo a celkové skóre. K získání bodů stačí driftovat v kterékoli části trati. Počítá se přitom každé kolo – při projetí cílovou čárou se vám přičte aktuální bodový zisk a bodování začne v dalším kole na novo.

Do varianty Rivals byla přidána nová záložka Drift Zone, jejímž prostřednictvím můžete soutěžit o nejvyšší driftovací skóre v jednom kole na žebříčcích několika herních událostí. Pokuste se ovládnout pořadí Driftu 101, 102 a 103, které budou dostupné permanentně. Driftovací skóre bylo také přidáno do typu hry Meetup pro privátní driftovací srazy. V některé z budoucích aktualizací bychom chtěli přidat i veřejné driftovací Meetupy.

Sunset Peninsula se vrací do série Motorsport

Poprvé od vydání Forzy Motorsport 4 se do série vrací okruh Sunset Peninsula, a to v pěti konfiguracích, které podrobí zkoušce jak závodníky, tak jejich stroje.

Sunset Peninsula otestuje kondici koní pod kapotami na 3,9 km dlouhém trojoválu, zatímco 4,5 km dlouhý kompletní okruh představuje kombinaci oválu s technickými přímými vnitřními sekcemi, kde i nejmenší pilotova chyba může znamenat konečnou v závodě.

Další plánovanou novou tratí pro Forzu Motorsport je Bathurst, kterou chystáme pro Update 15 v polovině prosince. Bude to současně náš poslední traťový přírůstek v roce 2024, přičemž další vyjdou v roce 2025.

Zdroj: TZ

Forza Motorsport (2023)

xsx
Microsoft Game Studios, Turn 10
Datum vydání hry:
10. 10. 2023
Žánr:
Závodní
KARTA HRY
8/10

Komentáře