Záběry z hraní pouštní mapy akce Battlefield 1

novinka  13
Martin Šmíd, 17. 8. 2016 11:28
Studio DICE představilo začátkem týdne novou mapu akční hry Battlefield 1, která se bude odehrávat na sinajské poušti, kde jsou menší vesničky nebo hory, ale také nebezpečí v podobě pouštních bouří. Pokud se na hraní Battlefield 1 těšíte, můžete si nyní níže v novince pustit desítky minut dlouhá gameplay videa, která vám novou mapu blíže představí. Níže v novince si ještě můžete přečíst, jak koně změní hratelnost hry.

Do Útoku! Jak Koně Změní Hru

Jakmile se rozhodlo, že se Battlefield 1 bude odehrávat za první světové války, bylo nasnadě, že ve hře budou muset být koně. Koně hráli na mnoha tehdejších válečných frontách důležitou úlohu, ale především patřili k unikátním symbolům tehdejší éry. První světová válka byla svědkem mohutného střetu starého světa s novým. Snad nic tuto skutečnost neztělesňuje tak výstižně jako výjevy, kdy proti sobě na bojišti stojí tanky, letadla a koně.

Koně jsou jedinečným herním prvkem Battlefieldu 1. Nevydrží tolik jako tank, ale při boji na krátkou vzdálenost jsou velmi efektivní. Jsou natolik silní a obratní, že mohou kopyty účinně srážet nepřátele, a navíc vás k nim dostanou dost blízko, abyste mohli začít čarovat šavlí. Jestli se přece jen držíte raději zpátky, budete mít k dispozici účinné pušky, které s úspěchem využijete při boji z koňského hřbetu na střední vzdálenosti.

Koně se neztratí ani při útoku na nejrůznější bojová vozidla – na koni můžete kroužit kolem pomalejších strojů a zasypávat je granáty. Mají také pomocné využití jakožto mobilní zásobovací stanice, takže kromě bojových dovedností se vám budou hodit i jejich sedlové brašny, ze kterých můžete během boje asistovat spolubojovníkům podáním munic nebo obvazů.

Protože je jezdec na koni větším cílem, budete muset dávat pozor, jakmile se k nepříteli přiblížíte na dosah (koně mají hodně životů, přinejmenším o mnoho víc než jezdec, ale i tak jsou zranitelní), pokud se ale udržíte v pohybu a budete využívat rychlost ve svůj prospěch, prokážou koně nečekanou efektivitu.

Koně si můžete vybrat už při prvním nasazení do hry na obrazovce výbavy nebo na nějakého jednoduše nasedněte kdykoliv ve hře – v obou případech tak získáte výhodný přístup k jejich zbraním a další výzbroji. Stejně jako u ostatních vozidel platí, že z koně můžete kdykoliv sesednout a vrhnout se do boje po svých (akorát riskujete, že se někdo nepozorovaně přiblíží a koně ukradne). Ačkoliv koně sdílejí některé společné charakteristiky s jinými vozidly, nedá se říct, že by se i podobně ovládali. Vývojářský tým věnoval hodně úsilí tomu, aby byl dojem z ovládání koně co nejméně podobný třeba řízení motorky a co nejvíce podobný... jízdě na koni.

Rozhodnutí vytvořit pro Battlefield 1 koně nás postavilo před zajímavé výzvy a jednou z nich byla nutnost vzít v úvahu, že hráč od koně čeká trochu něco jiného než od stroje. Když v autě těsně nad útesem šlápnete na plyn, zřítíte se dolů, ale když se k tomu samému útesu přiblížíte s koněm, čekáte, že se ze strachu vzepře a odmítne pokračovat. Ani to nejvěrnější a nejstatečnější zvíře nepůjde bez váhání na jistou smrt.

Z pohledu programátorů, animátorů a audio a grafického týmu se hodně práce věnovalo právě řešení těch momentů, kdy se od koně očekává nějaká samostatná reakce. Chtěli jsme, aby koně v Battlefieldu 1 při setkání s nebezpečím působili realistickým dojmem. Ochotně vkročí do mělké vody, ale odmítnou plavat v moři. Když se v plné rychlosti přiblíží k překážce, pokusí se jí vyhnout nebo ji přeskočit. Budou jako živá bytost reagovat na dění v bezprostředním okolí. Až se na koni rozjedete do bitvy, doufáme, že se nám podaří vyvolat pocit, že mezi vámi probíhá určitá komunikace.

Zdroj: null

Battlefield 1

ps4xone
EA Games, DICE
Datum vydání hry:
21. 10. 2016
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
9/10

Komentáře