Záběry z hraní Mario Kart 8

novinka  7
Martin Šmíd, 4. 4. 2014 1:30
Herní novináři si mohli v předchozích dnech vyzkoušet očekávanou závodní arkádu Mario Kart 8 pro konzoli Nintendo Wii U, a první dojmy jsou veskrze nadšené. Ačkoliv hra staví na osvědčeném konceptu, vývojáři přidali spoustu novinek, mezi nimiž je třeba nová antigravitační funkce umožňující závodit vzhůru nohama nebo jezdit po stěnách. Více se o novinkách dočtete níže v novince, kde přikládáme včerejší tiskovou zprávu, ale také spoustu gameplay videí. Určitě se na ně podívejte.

• Spin Turbo: Při jízdě vzhůru nohama nebo po stěnách, mohou hráči narážet do ostatních závodníků a dalších překážek pro získání zrychlení (speed boost). Spin Turbo zásadně mění způsob soutěžení a dělá antigravitační závody více vzrušujícími.

• Návrat postaviček: V Mario Kart 8 mohou hráči závodit se staronovými postavičkami jako např.: Metal Mariem, Lakitem a Shy Guyem . Odhalení těchto postav je doprovázeno celou skupinou již dříve přislíbených oblíbených postav. Poprvé lze v sérii Mario Kart hrát také za všech sedm Bowserových přisluhovačů.

• Nové předměty: Hned dva nové předměty ovlivňují boje v Mario Kart 8. Jako první se představí Piranha Plant, která se přiváže k přední části motokáry hráče a zahryzává se do ostatních postav, banánových slupek na hřišti nebo dokonce do krunýřů vyhozených jinými hráči. Pokaždé, když se Piranha Plant vrhne vpřed k zakousnutí, hráč obdrží krátké zvýšení rychlosti. Druhý nový předmět je Boomerang Flower. Po získání tohoto předmětu, lze po ostatních závodnících házet bumerang k jejich omráčení. Jeho zakřivení umožňuje hráčům zasáhnout více protivníků jedním hodem. Bumerang může být hozen třikrát - dopředu nebo dozadu.

• Nové tratě: Do Mario Kart 8 se vrací upravené oblíbené tratě, jako Moo Moo Meadows z Mario Kart Wii, Toad‘s Turnpike z Mario Kart 64, Donut Plains ze Super Mario Kart a další... Přepracována byla grafika i rozložení těchto tratí do nového kabátu. Například trať Toad’s Turnpike nyní umožňuje hráčům jízdu po některých stěnách v antigravitačním režimu. Hra bude obsahovat 16 nových drah a 16 upravených klasických tratí.

• Nahrávky z živé hudby: Poprvé v sérii Mario Kart, doprovází vybrané tratě v Mario Kart 8 záznamy z živých vystoupení.

• Ovládací systém: Mario Kart 8 bude podporovat celou řadu ovládacích režimů: Wii U gamepadu, Wii U Pro Controlleru, Wii Wheelu a Wii Remotu i Nunchuku. Hra může být také hrána v off tv-režimu, tedy bez televizoru pouze pomocí Wii U Gamepadu.

Zdroj: Tisková zpráva, Conquest

Mario Kart 8

wiiu
Nintendo, Nintendo
Datum vydání hry:
30. 5. 2014
Žánr:
Závodní
KARTA HRY
10/10

Komentáře