Ubisoft oznámil velké rozšíření Dawn of Ragnarok pro Assassin’s Creed Valhalla, zítra hra dostane speciální novou příběhovou linku s Kassandrou

novinka  27
Martin Šmíd, 13. 12. 2021 19:05
Spekulace se potvrdily. Ubisoft před malou chvilkou potvrdil přípravu velkého rozšíření Dawn of Ragnarok pro úspěšnou akční hru Assassin’s Creed Valhalla, které vyjde 10. března příštího roku. Má jít o největší a nejambicióznější rozšíření v rámci celé série Assassin’s Creed, jehož dohrání má dle Ubisoftu zabrat zhruba 35 hodin. „Druhý rok Assassin's Creed Valhalla začíná tento měsíc ambiciózní crossoverovou akcí s Assassin's Creed Odyssey, kdy se oblíbená postava Kassandra vydá do Anglie a zkříží své cesty s Eivorem. V březnu se pak fanoušci mohou připravit na epický střet bohů v Dawn of Ragnarok, dalším velkém rozšíření Assassin's Creed Valhalla. Dawn of Ragnarok se silně opírá o fantasy Asgard,“ říkají vývojáři na blogu.

Assassin’s Creed Crossover Stories

„Každý fanoušek má svého oblíbeného asasína, ale těžko byste hledali někoho oblíbenějšího, než je Kassandra z Assassin Creed Odyssey, prostořeká a tvrdá žoldnéřka ze starověkého Řecka. Když jsme se podívali na poslední vydané hry a jejich místo v celkové časové ose světa, viděli jsme příležitost vrátit pozornost na velmi jedinečnou postavu značky, kterou Kassandra je. Její nesmrtelnost začíná v roce 431 př. n. l.. Tam začínala představa propojení s ostatními hrami a my jsme potřebovali odstartovat její novou cestu, svým způsobem jedinečnou odyseu tím, že jsme si položili otázku - Co Kassandra dělala, když se stala nesmrtelnou? Začali jsme tedy hrou Assassin's Creed Odyssey, a vzhledem k tomu, že Assassin's Creed Valhalla byla poslední vydanou hrou, byla to příležitost propojit obě hry a odpovědět na otázku - Co se stane, když se setkají dva protagonisté Assassin's Creed?" Toto rozšíření, které je součástí připravovaných dodatků Assassin’s Creed Crossover Stories, bude pro všechny hráče zcela zdarma. 

„Pro příběh v Assassin’s Creed Valhalla – A Fated  Encounter  –  je  potřeba  dosáhnout 4. úrovně vaší vesnice a dokončit quest  „A  Wise Friend“, v němž Eivor pomůže Valce se usadit v Ravensthorpe. Pro příběh v Assassin’s Creed Odyssey – Those Who Are Treasured – hráči musí dokončit první kapitolu a dorazit na území Megaris. Nicméně doporučujeme, abyste dokončili tři příběhové oblouky (Rodina, Kult Komos a Mytologie) pro vyhnutí se spoilerům,“ stojí v tiskové zprávě. 

Assassin's Creed Valhalla - Dawn of Ragnarok

V březnu pak vyjde slíbené velké rozšíření Dawn of Ragnarok, u něhož je patrné, že se pro něj vývojáři nechali inspirovat posledním dílem God of War. To už zdarma nebude, ale fanoušky vyjde na zhruba tisícovku - 39.99€. Dá se to ale pochopit, vzhledem k rozsahu. Ostatně klidně by se mohlo jednat o samostatnou hru. 

„Assassin's Creed Valhalla byl při svém loňském uvedení na trh více než jen historickým ponorem do doby Vikingů, protože hráčům otevřel říši Asgard a Eivor si v ní vzpomněl na svůj minulý život Odina, krále bohů a ochránce říší. Eivor opět upadne do hlubokého spánku, který mu umožní znovu prožít svůj předchozí život jako Odin, který čelí nové hrozbě pro Asgard ze strany mrazivých obrů z Jotunheimu a démonických sil z Muspelheimu vedených největší nemesis Otce všech, Surtrem. S přesilou, která je proti němu a jeho synovi Baldrovi drženému v zajetí Jotnarů, se Odin bude muset vydat do Svartleheimu a získat pomoc trpaslíků, pokud chce zachránit devět říší před úplnou zkázou,“ stojí v popisku rozšíření.

Vývojáři slibují, že Svartalfheim bude nový obrovský svět k prozkoumání, který se značně liší od toho, co bylo doposud v Assassin's Creed sérii k vidění. Protože hlavním hrdinou rozšíření bude přímo Odin, vývojáři umožní hráčům využívat různé nadpřirozené schopnosti, které se budou postupně odemykat. Stejně tak plánují nové zbraně, díky čemuž se má z Odina stát prakticky armáída, která dokáže zlikvidovat každou překážku, která se jí postaví do cesty.

Zdroj: Tisková zpráva

Assassin’s Creed Valhalla

ps4xoneps5xsx
Ubisoft, Ubisoft Montreal
Datum vydání hry:
10. 11. 2020
KARTA HRY
8/10

Komentáře