The Elder Scrolls: Skyrim informace

novinka  8
Martin Šmíd, 3. 6. 2011 14:43
Už několikrát jsme si všimli, že se dožadujete nových informací o hře The Elder Scrolls: Skyrim. My vám je nyní můžeme přinést díky poslednímu číslu Oficiálního Playstation magazínu. Zajímavou zprávou je, že města ve hře nebudou nikterak propojená, navíc každé bude mít vlastní ekonomii, takže je postupně můžete likvidovat. Navíc pokud v jednom městě někoho zabijete, tak v tom druhém pochopitelně o vašem činu vědět nebudou, což je změna od Oblivionu. Abyste mohli rychleji cestovat mezi jednotlivými městy, tak se vrátí kočáry z Morrowindu. Návrat zažijí i koně, ačkoliv se s nimi původně moc nepočítalo. Zmíněny byly i nové frakce, mezi které patří The College of Winter Hold pro mágy, The Companions pro válečníky a také je tu jedna speciální pro zloděje. Úkoly se v jednotlivých frakcích budou prolínat.

Ve hře bude celkem 13 druhů rudy, ze kterých budete moci vyrábět nejrůznější předměty a pochopitelně i zbraně. U nich je zmíněno, že ve Skyrimu bude fungovat dvouruční boj. Budete tak moci mít v obou rukách meče, nebo v jedné meč a druhé pochodeň, štít či nějaké kouzlo. Můžete tak odvodit, že pochodeň nově půjde použít i v boji. Třeba s draky. Souboje s nimi budou určitě velkolepé a Bethesda navíc nyní potvrdila, že pokud draka ošklivě zraníte, už se od země neodlepí. To vám dá pochopitelně možnost ho dorazit na zemi, čímž mu ukradnete dračí příkaz. Právě příkazy tvoří jednu z dalších novinek. Těch je ve hře několik a každý vám propůjčí jinou schopnost. Třeba Strun Bah Qo vyvolá ohnivou bouři, Iiz Slen chrlí ledové krystaly nebo Yol Toor je zase ohnivý dech.

Na závěr vývojáři prozradili, že pro hru herci namluvili 60 tisíc řádků textu, což je opravdu obrovská porce. Na druhou stranu, Bethesda si libuje v takto ukecaných hrách, třeba Fallout 3 měl 40 tisíc řádek textu.
Zdroj: NeoGaf

The Elder Scrolls V: Skyrim

ps3x360
Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios
Datum vydání hry:
11. 11. 2011
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
10/10

Komentáře