Sony zkoumá bezdrátové řešení u VR headsetu, nyní jen kabelová verze je schopna odemknout plný potenciál PSVR2 a PS5

novinka  29
Martin Šmíd, 28. 12. 2022 12:42
Už jen necelé dva měsíce zbývají do vydání headsetu PlayStation VR2 pro konzoli PlayStation 5, který oproti svému předchůdci bude moci nabídnout vyšší rozlišení, daleko lepší vizuální kvalitu her i další novinky, mezi nimiž je třeba haptika nebo sledování očí. Nyní se o tomto zajímavém headsetu rozpovídal v magazínu Famitsu Hideaki Nishino ze Sony. Hlavně odpověděl, proč se Sony rozhodla nejít cestou bezdrátové verze, jako to dělají konkurenti na PC. „Chápeme, že bezdrátové připojení může poskytnout další zkušenosti, takže neustále zkoumáme všechny možnosti a provádíme výzkum. Stále však zůstává otázkou, do jaké míry lze kabelové řešení nahradit z hlediska výkonu,“ říká s tím, že v současnosti jen kabelové řešení umožňuje odemknout plný potenciál konzole PlayStation 5 i samotného headsetu PlayStation VR2.

Bezdrátové streamování je ale na PC čím dál lepší, ačkoliv stále třeba kvalitou obrazu nebo stabilitou se kabelovému připojení nemůže rovnat. U headsetu PlayStation VR2 hrála roli i hmotnost samotného zařízení a jeho cena. Pokud by byl headset bezdrátový, musel by obsahovat baterii a další hardware.

Hideaki Nishino na závěr rozhovoru řekl, že PlayStation VR2 má vynikající pozici, co se týče hardwaru a obsahu, přičemž přinese zcela novou úroveň ponoření se do her. Na otázku ohledně her jště Nishino odpověděl, že Sony doposud oznámila jen několik her, další čekají na své odhalení. Kdy se tak stane, neodpověděl. Několika oznámení bychom se ovšem mohli dočkat už příští týden, na kdy má Sony naplánovanou svoji prezentaci v Las Vegas na akci CES 2023. Během ní se má podle informací věnovat i headsetu PlayStation VR2.

Zdroj: mixed-news

Horizon Call of the Mountain

psvr2
Sony Interactive Entertainment, Guerrilla Games/Firesprite.
Datum vydání hry:
22. 2. 2023
KARTA HRY
8/10

Komentáře