Sony očekává letos během vánoční sezóny rekordní prodeje konzole PlayStation 5, neustále hledá nové partnery pro vývoj exkluzivních her

novinka  59
Martin Šmíd, 29. 10. 2023 10:18
Společnost Sony dříve uvedla, že by chtěla v letošním roce prodat více než 25 milionů konzolí PlayStation 5. Nyní poskytl rozhovor pro CNBC Eric Lempel, jenž má na starost obchodní operace v PlayStationu, přičemž zmínil, že jsou na dobré cestě, aby cíl dokázali naplnit. Dodal navíc, že letos očekávají rekordní prodeje, které mají být největší v historii PlayStationu. „Letošní vánoční sezóna je první, kdy budeme mít konzoli PlayStation 5 plně dostupnou po celém světě. Společnost se od uvedení potýkala s problémy s dodávkami kvůli celosvětové pandemii i nedostatku čipů. Trpěli jsme stejnými problémy, se kterými se potýkali naprosto všichni. Bohužel jsme nebyli schopni dodat PlayStation 5 každému spotřebiteli, který o ní měl zájem,“ řekl Eric Lempel s tím, že o letošní vánoční sezónu se to konečně změní a proto očekává rekordní prodeje. A pomoci by jim měla i nedávno vydaná komiksová akční hra Marvel's Spider-Man 2, které se jen za první den prodalo přes 2,5 milionu kopií.

Eric Lempel byl během rozhovoru dotázán i na spojení společností Activision Blizzard a Microsoft, hlavně na to, jestli potřebuje Sony na tuto událost připravit nějakou odpověď. Lempel na to řekl, že Sony neustále hledá nové partnery, kteří by vytvořili exkluzivní hry pro konzoli PlayStation 5. Dodal však, že pokusy o rozšíření katalogu first-party her nemusí znamenat jen akvizice. „Máme několik možností. Zaměřujeme se na skvělý obsah. Za posledních deset let jsme provedli více fúzí a akvizic než kdykoliv předtím. Vždy se snažíme spolupracovat s novými partnery, ať už je to s externími partnery nebo vývojáři, které později získáme," řekl. A jako dobrý příklad této strategie Lempel uvedl studio Insomniac Games, které dříve bylo důležitým partnerem PlayStationu a nyní je jeho součástí.

Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře