První recenze na Kinect a jeho hry

novinka  25
Martin Šmíd, 4. 11. 2010 8:26
Kamerka Kinect se konečně začala prodávat v USA, takže se objevují první recenze. Ty jsou ale poněkud střízlivé a většinou se známky pohybují kolem 70%. Přesto je třeba říci, že většina recenzí se shoduje, že hraní není úplně špatné, ale až čas ukáže, jestli se Kinect uchytí. K tomu budou muset dopomoci i kvalitní hry.

Server joystiq nepřinesl sice číselné hodnocení, ale přinesl zajímavou recenzi s jedním důležitým postřehem. Redaktor v ní popisuje, jak velké problémy může hráč mít, pokud nemá kolem sebe dostatečný prostor a nestojí v požadované vzdálenosti. Kinect jednoduše neregistruje dobře pohyb a je značně nepřesný. Podle redaktora jde o velký nedostatek, který zabouchne dveře spoustě hráčům. Joystiqu se poté nelíbilo ani hlasové ovládání, které má údajně velké mezery, jako ostatně samotný Kinect, který podle něj vyšel dříve, než měl.
To IGN bylo trošinku shovívavější a vidí v Kinectu velký potenciál, který má ale několik velkých problémů, přičemž tím největším je právě velká odezva. Na tu si prakticky stěžují všechny recenze. Ostatně, některé si zde vypíšeme: CVG – 88%, Wired – 70%, CNET – 70%, Engadget – 60%, GameInformer - 80%, PC World - 60% a IGN – 75%.

Zatím tu nejmenší známku udělil respektovaný server Engadget, který Kinect ocenil jen 60%. Recenzent oceňuje vyspělou technologii a ovládání hlasem, které skutečně funguje. Na druhou stranu si stěžuje na nutnost mít kolem sebe hodně prostoru a také na odezvu, která ve hrách není nejlepší. Engadget si pak stěžuje i na dlouhotrvající kalibraci, která je nutná prakticky po každém zapnutí Kinectu.

Určitě se ptáte i na hry. Ty na tom nejsou zrovna, kdo ví jak dobře, ale pořád lépe jak hry na Playstation Move.
Kinect Adventures – EG: 60%, IGN: 65%, CVG: 63%, Digital Spy: 60%
Kinect Sports – EG: 70%, joystiq: 80%, IGN: 80%, Destructoid: 65%, CVG: 79%, Gamespot: 75%
Kinectimals - EG: 70%, joystiq: 80%, IGN: 70%, Gamespot: 75%
Kinect Joy Ride – EG: 50%, joystiq: 50%, IGN: 60%, CVG: 53%
Dance Central – EG: 80%, joystiq: 80%, IGN: 80%, Destructoid: 80%
Adrenalin Misfits – IGN: 50%
Fighters Uncaged – EG: 20%
Your Shape - joystiq: 60%, Destructoid: 80%

Zdroj: vg247

Kinect

x360
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY
8/10

Komentáře