Přiblížen režim Drop Zone v akci Star Wars Battlefront

novinka  5
Martin Šmíd, 9. 9. 2015 9:02
Vývojáři ze studia DICE dnes představili nový režim do své akční hry Star Wars Battlefront, který se jmenuje Drop Zone, která je určena pro osm proti osmi. Níže v novince si můžete přečíst celou tiskovou zprávu. Star Wars Battlefront u nás vyjde 20. listopadu pro konzole PlayStation 4 a Xbox One, už začátkem října ovšem proběhne betaverze, v níž si budete moci vyzkoušet i dnes představený režim.

Tisková zpráva: 
Naší další zastávkou při putování za herními režimy hry Star Wars™ Battlefront™ je jeden z těch akčnějších a taktičtějších, kde budete muset sledovat oblohu. Pojďme si popovídat o režimu Drop Zone.

Cílem číslo jedna jsou zde evakuační kapsle snášející se z atmosféry na povrch planety, a jde o to, kdo nad nimi získá kontrolu. V soubojích osmi proti osmi se o to budou snažit týmy rebelů a Impéria.

Jakmile lokalizujete místo dopadu kapsle, musíte se k ní dostat a spustit krátký proces zabrání pro váš tým. Tým vyhrává, pokud se mu podaří zabrat pět kapslí, anebo většinu z nich po deseti minutách trvání zápasu. Pokud se držení kapslí neustále mění a ani jeden z týmů je není schopen dostatečně dlouho udržet, dojde ke shozu další kapsle, aby bylo možno zlomit nerozhodný stav. Takto posléze přibudou dvě kapsle, nad kterými musí týmy získat kontrolu.

V režimu Drop Zone jde především o akceschopnost a rychlé uvažování, a jednotky povstalců a Impéria proto musí být neustále ve střehu. Ačkoli kapsle je potřeba bránit, postávání v hloučku v jejich blízkosti znamená velké riziko zásahu výbušninou nebo dobře mířeným orbitálním úderem.

„Koresponduje to s naší filosofií designu řady dalších režimů ve hře Star Wars Battlefront,“ vysvětluje šéfdesignér úrovní Dennis Brännvall. „Razíme ideu rychlé a akcí našlapané hry, kde musíte být pohybliví a přemýšlet během přesunu. Kempování se tady opravdu moc nevyplácí.“

Kromě splnění cíle a dovedení týmu k vítězství existuje pro úspěšné obsazení kapslí ještě jedna motivace navíc: obsahují totiž posilovací pickupy. Po úspěšném zabrání se kapsle začne otvírat. Chvíli to trvá, ale to, co pak z ní můžete získat, za ten risk krátkého setrvání v její blízkosti určitě stojí. Volba je ale na vás. Jakmile se vaše kapsle otvírá, dopadne na jiném místě další a vydat se zrovna pro ni může být chytrým tahem.

Kromě těchto situací, kdy se musíte rozhodnout, co udělat, existují další způsoby ovládnutí režimu Drop Zone. Vynikajícím strategickým krokem může být třeba použití droidů a dělových věží. Jelikož je poněkud obtížné dopředu říct, jaké oblasti budete bránit, mohou se tyto dočasné obranné instalace se můžou hodit. Nechte si shodit dělovou věž a dejte parťákovi vědět, že máte danou sekci pokrytou, nebo vypusťte průzkumného droida, aby vám vyznačil, odkud se blíží nepřítel.

Ať už budete hrát Drop Zone na Tatooine, Hothu, Sullustu nebo Endoru, vězte, že do designu map z pohledu hratelnosti jsme vložili velké úsilí, stejně jako do jemného doladění klíčových lokací tak, aby zápasy na nich bych co nejzábavnější a nejzajímavější.

„Hru v režimu Drop Zone na místě havárie v mokřinách na Endoru mám osobně nejraději. Na mapě je několik bezvadných zúžení, ale celkově se na ní akce odehrává poměrně volně až hekticky, protože nepřátelé mohou na této úrovni zaútočit odkudkoli,“ říká Brännvall. „Boj se odehrává okolo havarované transportní lodi GR-75, přičemž kontejnery z její paluby jsou rozesety po okolní krajině. Je tam také jedna část s vodopádem, nad nímž se rozkládá vesnice Ewoků, kde k zabrání kapsle musíte skočit do jezírka a doufat, že se ve větvích stromů nad vámi neskrývá nikdo s cílem sejmout vás.“

Doufáme, že se budete u objevování všemožných způsobů hraní režimu Drop Zone dobře bavit, stejně jako u dalších režimů hry Star Wars Battlefront, která v naší galaxii přistane už 20. listopadu. Dávejte pozor na to, co se děje na obloze!

Zdroj: Tisková zpráva

Star Wars: Battlefront

ps4xone
EA Games, DICE
Datum vydání hry:
17. 11. 2015
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
6/10

Komentáře