Přečtěte si tiskovou zprávu The Bureau: XCOM Declassified s dalšími podrobnostmi

novinka  1
Martin Šmíd, 1. 5. 2013 12:15
Na konci minulého týdne byla oznámena taktická akce The Bureau: XCOM Declassified, která vznikla z před několika lety oznámené hry XCOM. Podle vývojářů nejde o restart, protože během hraní potkáte spoustu známých nepřátel i postav, které byly ukazovány dříve, ale během vývoje přišli na několik dobrých prvků, ze kterých se následně vyklubala jejich nově oznámená hra, která je blíže tradici XCOM univerza. Hra je již ve vývoji několik let, přičemž nyní je konečně dokončena z větší části, takže bude moci být vydána 23. srpna letošního roku na konzole Playstation 3 a Xbox 360. Protože je dnes svátek a novinek moc není, níže vám přikládáme celou tiskovou zprávu, ve které se dozvíte o The Bureau: XCOM Declassified spoustu nových podrobností.

Děj tohoto titulu je zasazen do roku 1962, kdy Studená válka dosahovala svého vrcholu. Vypráví příběh o vzniku tajné organizace XCOM a o jejím prvním střetnutí s tajemným vražedným nepřítelem. Úkolem takzvaného „Úřadu“ původně bylo potají chránit Ameriku před Sovětským svazem, nyní však musí své priority přehodnotit a postavit se hrozbě, s jakou se tento svět dosud nesetkal. Hráči se ocitnou v roli speciálního agenta Williama Cartera a v jeho kůži budou vybírat cíle, tisknout spoušť a velet skupině agentů v tajné válce, v níž se hraje o přežití celého lidstva. Kromě samotné likvidace mimozemské hrozby má Úřad ještě jeden významný úkol: musí pečlivě zamést veškeré důkazy o existenci těchto nepřátel, aby se zabránilo vzniku celosvětové paniky.

„Jsme naprosto nadšení z toho, co v 2K Marin z The Bureau: XCOM Declassified udělali,“ řekl Christoph Hartmann, ředitel společnosti 2K. „Hra prošla náročným kreativním procesem a bylo na ní provedeno velké množství výrazných úprav. Výsledkem je propracovaný titul, který hráče pohltí svým poutavým příběhem a silným důrazem na taktiku.“

„The Bureau přináší příběh o tajemných začátcích organizace XCOM,“ řekl Morgan Gray, kreativní ředitel 2K Marin. „Rozšiřujeme svět této kultovní série o taktickou third-person akci, která vypráví o vládním spiknutí, hrdinství a snahách ututlat pravdu.“

Soubojový systém v The Bureau probíhá v duchu série XCOM, každý krok je tedy zapotřebí takticky promyslet. Pohled z třetí osoby hráčům poskytuje lepší přehled o okolním dění, v případě potřeby přitom mohou plynule aktivovat a vypínat Carterovu jedinečnou schopnost „bojového soustředění“, která ještě víc umocňuje taktický ráz zdejší akce. The Bureau také klade velký důraz na fakt, že každá akce má své trvalé následky. Vzhledem k tomu, že se hráči ocitají v roli poslední obranné linie, může libovolný rozkaz představovat rozdíl mezi životem a smrtí Cartera, jeho jednotky i celého lidstva.

„Celý tým udělal maximum pro to, aby do hry smysluplně začlenil všechny tradiční prvky série XCOM, jako je taktické rozhodování či trvalá smrt spolubojovníků. To činí z naší hry unikát mezi taktickými střílečkami,“ dodal Gray. „The Bureau postaví hráče před úkoly, s jakými se dosud v žádné taktické third-person akci nesetkali.

Zdroj: null

The Bureau: XCOM Declassified

ps3x360
2K Games, 2K Marin
Datum vydání hry:
20. 8. 2013
Žánr:
Střílečka, Strategie, Taktická
KARTA HRY
7/10

Komentáře