Podrobnosti o Assassin‘s Creed: Revelations

novinka  22
Martin Šmíd, 7. 5. 2011 1:51
Poslední číslo magazínu Game Informer přineslo několik zajímavých informací o hře Assassin‘s Creed: Revelations, takže se na ně podíváme. V Assassin´s Creed Revelations, Ezio Auditore, mastr všech asasínů je po stopách svého legendárního rádce, Altaira, na cestě za poznáním a zjevení. Jedná se o nebezpečnou cestu na které se Ezio vydá do Konstantinopole, srdce Osmanské říše, kde hrozí destabilizace regionu díky rostoucí síle Templářských vojsk. Většina hry se bude odehrávat v Istanbulu, který je rozdělen na zhruba čtyři větší oblasti - Constantine, Beyazid, Imperial a Galatu. Také by se měl hráč podívat do Kappadokie. Jak už jste mohli poznat z obálky GI, tak Ezio docela zestárnul. Nyní je mu 50 let, ale nemusíte se bát, že by se na jeho výkonu věk podepsal, alespoň ne při hraní. Novinkou je speciální vystřelovací hák, kterým se bude moci Ezio rychleji pohybovat po městě a dokonce ho bude moci využívat i v samotných soubojích. I díky tomu bylo trošinku překopáno ovládací schéma. Bčko nově slouží pro vystřelování háku a Yčko pro používání střelných zbraní. Když už jsme u zbraní, tak je třeba zmínit, že na výběr bude přes 300 bomb, které si může Ezio sám sestavit. Více po rozkliknutí novinky



Hodně využívaný Orlí zrak byl nyní přejmenován na Orlí smysl, díky čemuž nově uvidíte nejen vyznačené postavy, ale i to, odkud přišli. Také by vám měl prozradit, jak se bude pronásledovaná postava dále pohybovat, čímž ji můžete předběhnout a nastražit pro ní nějakou pěknou past.Vždy byste měli být o krok napřed.

V určité formě se vrátí i věže Borgia, které jsou ale také dost překopány. Jakmile splníte úkol, čímž oslabíte v dané v dané lokalitě Templáře, tak budete moci okolí nejen vylepšovat kosmeticky, ale i čistě prakticky. Třeba přidáváním drátů, po kterých můžete poté běhat. Také budete moci v dané lokalitě přemlouvat stráže, aby se k vám chovali v rámci možností slušně a nešli po vás hned, jakmile se před nimi ukážete. Každopádně stráže budou i tak neustále vyhledávat vaše brlohy, které budete moci ztratit stejně rychle, jako jste k nim přišli. Určitě skvělou zprávou je, že se do hry vrátí i vaše zabijácká banda, kterou budete moci posílat právě na ochranu svých brlohů. Pokud k nim navíc postavíte Master Assassina, stane se brloh nedotknutelným a stráže ho budou ignorovat (pro svoji bezpečnost).

Zajímavostí je, že levelovací systém byl zvednut na 15 z předchozích 10, přičemž byly naprosto odstraněny i vedlejší mise. Neznamená to, že tu ale nebudou za ně nějaké náhražky. Ty se ale budou objevovat zcela náhodně. Třeba když uvidíte někoho, komu je ubližováno. Můžete mu pomoci, čímž si vylepšíte svoje bratrstvo, ale už tyto situace nebudou tak časté a hlavně nebudou naskriptované.

Do hry se pochopitelně vrací i Desmond, jehož příběh pokračuje v Animus, ve kterém našel bezpečný režim s názvem Black Room. V této oblasti budete vstupovat do jeho ztracených vzpomínek a celkově hratelnost v nich bude zaměřena spíše na hádanky. Díky tomu bude Desmond opravovat vrstvy svého podvědomí. Vývojáři se také netají tím, že v Revelations použijí novou animační technologii MoCam, která z oka vypadla té, kterou používá detektivka L.A. Noire. No a na závěr tu máme několik střípků z multiplayeru. Ten bude o dost rozsáhlejší , takže si nově budete moci přizpůsobit vzhled svého zabijáka, ale i jeho zbraně a inventář. Také byla přidána tolik chtěná možnost vytvářet klany.

Assassin‘s Creed: Revelations vyjde v listopadu pro Playstation 3 a Xbox 360.

Zdroj: vg247

Assassin’s Creed: Revelations

ps3x360
UbiSoft, UbiSoft
Datum vydání hry:
15. 11. 2011
KARTA HRY
9/10

Komentáře