PlayStation bude více investovat v Číně a spouští třetí fázi svého programu China Hero Project

novinka  10
Martin Šmíd, 24. 11. 2022 11:55
Společnost Sony Interactive Entertainment tento týden oznámila, že spouští třetí fázi svého programu China Hero Project, v rámci něhož podporuje čínské vývojáře. Druhá fáze byla z pohledu Sony úspěšná, protože zahrnovala hned sedmnáct her, z nichž sedm už vyšlo (Animal Force, ANNO: Mutationem, F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch, Hardcore Mecha, Immortal Legacy, In Nightmare a The Walker), a některé se dočkaly docela velkého celosvětového uznání. Třetí fáze má zahrnout ještě více her, přičemž se Sony rozhodla do každého titulu investovat peníze, některé pak i sama vydá. Dokonce se mluví i o podpoře ze strany PlayStation Studios.

Ostatně tento týden bylo oznámeno, že Sony vydá i hry Lost Soul Aside a Convallaria, které spadají do první a druhé fáze. Od nich si hodně slibuje a věří, že by mohly mít velký celosvětový úspěch. Sony zároveň oznámila, že vytváří tým China Game Production, který bude dohlížet na hry vyvíjené v Číně. Prezident Sony Interactive Entertainment Shanghai Tatsuo Eguchi v novém rozhovoru řekl, že úspěch hry Genshin Impact, kterou má na starost studio miHoYo, přesvědčil vedení Sony, aby přidělila Číně do budoucna více zdrojů. Zároveň Eguchi dodal, že spolupráce mezi studiem miHoYo a Sony nadále pokračuje.

Z oficiálních informací víme, že Sony prodala v Číně 3,5 milionu konzolí PlayStation 4 a 670 tisíc kusů konzole PlayStation 5. Tatsuo Eguchi ale řekl, že Sony má nyní vyšší cíle a chtěla by prodat v Číně alespoň sedm milionů konzolí PlayStation 5. „Chceme, aby hráči po celém světě lépe porozuměli kreativitě, která pochází z Číny. Vždy jsem měl sen, aby se konzolové hraní stalo pro Číňany běžkou součástí každodenní zábavy,“ dodal. 

Zdroj: Gematsu

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře