Phil Spencer zvažoval v roce 2021 zrušení další podpory hry Fallout 76

novinka  10
Martin Šmíd, 25. 9. 2023 9:34
Možná si ještě pamatujete na přímo katastrofální start hry Fallout 76 z roku 2018. Nejen, že hra nebyla moc dobrá, ale také byla hodně rozbitá a sužovalo ji velké množství chyb. Vývojáři z Bethesdy nad ní ale nezlomili hůl a od vydání ji značně vylepšili a zásobují ji pravidelně novým obsahem. Věci ale mohly být úplně jinak. Jak se totiž zjistilo z necenzurovaných soudních dokumentů z případu Microsoftu proti FTC, které unikly minulý týden, Phil Spencer zvažoval v roce 2021 zrušení hry a přesunutí vývojářů na jiné projekty. V mailu, jenž se dostal na veřejnost, Phil Spencer diskutuje o uvedení hry ve službě PlayStation Now, ačkoliv jde o konkurenční službu pro Xbox Game Pass. A to z důvodu, aby hra dokázala oslovit další hráče.

 „Podle mého názoru se F76 nachází na docela zajímavém místě. Start nebyl očividně dobrý. Tým se ale nadále soustředí na zlepšování hry a hledání většího publika. Cítím, že se musíme dostat na 10 milionů hráčů měsíčně na všech platformách nebo se budeme muset rozhodnout hru opustit. Pokud věříte, že PlayStation Now může podpořit zisk dalších hráčů, pak podporuji uvedení na této službě,“ napsal Spencer v mailu. Těžko říci, jestli má hra dnes stanovených 10 milionů hráčů měsíčně. S největší pravděpodobností ne, ale rozhodně má slušnou základnu hráčů, která na ní nedá dopustit.

Zrovna v minulém týdnu během TGS Bethesda oznámila, že plánované rozšíření Fallout 76: Atlantic City se bude skládat z dvoudílné obsahové aktualizace. Boardwalk Paradise a America’s Playground. Boardwalk Paradise vyjde 5. prosincena všech platformách. Atlantic City: Boardwalk Paradise přinese nové, ve světě Falloutu dosud neviděné lokace, a to včetně kasina, ve kterém hráči mohou vyzkoušet své štěstí, a také frakcí, tvorů a expedice se dvěma misemi a odměnami.

Zdroj: TZ

Fallout 76

ps4xone
Bethesda Game Studios, Bethesda Game Studios
Datum vydání hry:
14. 11. 2018
Žánr:
Střílečka, RPG
KARTA HRY
3/10

Komentáře