Phil Spencer se vyjádřil k možné exkluzivitě hry The Elder Scrolls VI

novinka  140
Martin Šmíd, 8. 9. 2023 18:59
Poté, co Microsoft koupil Bethesdu, všechny její hry vycházejí exkluzivně pro PC a konzole Xbox, ať už to byl Redfall, Hi-Fi Rush nebo nově Starfield. Sice nedávno vyšel pro všechny platformy remaster hry Quake II, ale to šlo o menší starší hru. Otázkou je, jak to bude do budoucna. Víme, že Indiana Jones bude exkluzivní pro PC a konzole Xbox, ale co The Elder Scrolls VI? Na možnou exkluzivitu se nyní zeptal Phila Spencera magazín Bloomberg.

 „U her, které vytváříme, to zvažujeme případ od případu. Chceme se ujistit, že naše hry jsou dostupné na mnoha různých místech - na našich konzolích Xbox, na PC, také prostřednictvím cloudu, tyto hry mohou přijít téměř na každé zařízení s přístupem na internet. Počítáme s miliony a miliony hráčů, kteří budou mít přístup ke Starfieldu a dalším hrám od Xbox Game Studios. Jde skutečně o to, aby si hráči mohli vybrat, jakým způsobem chtějí hrát a mohli si vybudovat svoji knihovnu her,“ odpověděl Spencer na možnou exkluzivitu hry The Elder Scrolls VI.

V listopadu 2021 Phil Spencer naznačil, že hra The Elder Scrolls VI bude exkluzivní pro konzole Xbox a PC, když řekl, že jejich strategie není o potrestání jiné platformy ani jejích hráčů. V červenci během svědectví právní bitvy mezi Microsoftem a FTC už ale řekl, že hra je vzdálená několik let a zatím ani neví, jaké platformy v té době vůbec budou. Je tak předčasné mluvit o tom, na jaké platformy vyjde. Během oznámení akvizice zase Todd Howard řekl, že je těžké si představit, že hra The Elder Scrolls 6 nevyjde pro konzole PlayStation. Je ale nutné dodat, že on o tom, na jaké platformy hra vyjde, už nerozhoduje.  

Zdroj: TZ

Starfield

xsx
Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios
Datum vydání hry:
6. 9. 2023
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře