Oznámena nová větší aktualizace pro konzoli PlayStation 5, přidává Welcome hub, sdílení voice chatu nebo adaptivní nabíjení

novinka  14
Martin Šmíd, 12. 9. 2024 13:01
Sony dnes oznámila nový větší update pro svoji konzoli PlayStation 5, který přináší několik zajímavých novinek. Ty nepřibudou hned, ale budou zaváděny v následujících týdnech po celém světě. Tou nejzajímavější je bez debat nová úvodní obrazovka (Welcome hub), kterou je možné si skrze widgety různě upravit podle svých potřeb. Dokonce je možné v ní měnit pozadí. Připraveno je několik i animovaných wallpaperů, ale také je možné použít jako pozadí screen z oblíbené hry.

Mezi další novinky patří možnost posílat linky na voice chaty, což vám umožní zvát i lidi, které jste si nepřidali do seznamu přátel. Dále Sony nově umožní vytvořit personalizovaný profil 3D zvuku skrze sadu různých testů, aby zvukový profil co nejvíce vyhovoval vašim preferencím.

V konzoli PlayStation 5 bude také možné u každého uživatele nastavit, jestli se smí připojit skrze funkci Remote Play. Pokud k vám přijde kamarád a přihlásí se na vaší PS5 ke svému účtu, můžete mu nastavit, jestli se může nebo nemůže připojovat na dálku k vaší konzoli. No a poslední novinkou je adaptivní nabíjení ovladače u konzolí PS5 Slim a PS5 Pro. Adaptivní nabíjení dle oznámení šetří energii, protože upravuje dobu, po níž se bude ovladač nabíjet, a to na základě úrovně nabití baterie. 


Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře