Oznámen duchovní nástupce rytmické akce Patapon

novinka  3
Martin Šmíd, 15. 7. 2023 11:42
Během akce BitSummit v Japonsku byla oznámena rytmická akční hra Ratatan, která je označována za duchovního nástupce oblíbeného Pataponu. A není se čemu divit, když na ní pracuje tvůrce Pataponu Hiroyuki Kotani. Hra Ratatan ovšem není ještě jistotou, protože vývojáři na ni budou potřebovat vybrat část peněz skrze kampaň na Kickstarteru, která odstartuje koncem července. Níže v novince se můžete podívat na oznamující teaser trailer. Hiroyuki Kotani během oznámení zmínil, že ačkoliv hra Ratatan vychází z konceptu Pataponu, bude mít i řadu novinek a moderních prvků, které budou brzy více představeny.

Hry ze série Patapon vznikly v japonském studiu PlayStationu, které bylo v roce 2021 zabřeno. Kotani ale uvádí, že není na svého bývalého zaměstnavatele naštvaný. „I když Japan Studio už neexistuje, v Sony je stále spousta tvůrčí energie a já se těším na projekty, které z ní vzejdou. Z PlayStationu stále přichází velká podpora pro vývojáře v Japonsku. Vydává se tolik her od Sony s celosvětovým zaměřením, ale jsou tu i vývojáři jako Capcom, které se zaměřují na Japonsko. Jsem rád, že se objevují oba přístupy," dodal a řekl, že by se Sony v budoucnu rád spolupracoval třeba na dalším dílu Pataponu.

První Patapon vyšel v roce 2007 pro PSP, a protože slavil mezi hráči úspěch, jako třeba série Loco Roco, vyšlo následně ještě lepší pokračování. Oba díly byly později remasterovány do 4K rozlišení a jsou nyní dostupné na konzolích PlayStation 4 a PlayStation 5. 

Zdroj: VGC

Ratatan

xsxps5nswps4xone
Ratata Arts , Ratata Arts
Žánr:
Hudební, RPG, Adventura
KARTA HRY

Komentáře