Open-world vesmírná střílečka EVERSPACE 2 vyjde v polovině srpna pro konzole

novinka  0
Martin Šmíd, 12. 7. 2023 10:36
Zhruba před rokem vyšla pro PC povedená vesmírná open-world RPG střílečka EVERSPACE 2 od vývojářů ze studia Rockfish. Ti před několika hodinami oznámili, že už brzy vyjde i pro konzole současné generace – PlayStation 5 a Xbox Series X/S, a to 15. srpna. Od prvního dne pak bude k dispozici i v rámci předplatného Xbox Game Pass. Určitě stojí za zmínku, že hra obsahuje českou lokalizaci formou titulků.

“Z důvodu, že se vesmírná dobrodružství těší čím dál větší popularitě než kdy jindy předtím, je nám nesmírným potěšením spustit EVERSPACE 2 v srpnu i pro konzole Xbox a Playstation“ říká ROCKFISH Games CEO Michael Schade. “Dva roky jsme strávili v Early Access nad vývojem počítačové verze, co nám v důsledku dalo i dobrý základ pro pozdější vývoj v rámci herních konzolí. Posledních pár měsíců jsme pak strávili nad vylepšováním hry a tím vytvořili její pevný základ. Toto léto vyjde i verze podporující 60 FPS.“

„Xbox Game Pass hráči budou nadšení z možnosti vžít se do role pilota a začít prozkoumávat více než 100 lokačních map napříč celého multiplayrového vesmíru, jaký nabízí právě EVERSPACE 2. Na PlayStation 5 bude mít EVERSPACE 2 řadu výhod, mezi jinými hmatovou odezvu a adaptivní spouště včetně reproduktoru DualSense. Dochází tak k jedinečnému propojení hratelnosti s odezvou v ruce,“ stojí v tiskové zprávě. 

„V EVERSPACE 2 převezmeš řízení vesmírné lodi v rychlé střílečce pro jednoho hráče, kde budeš překonávat kruté soupeře a brutální výzvy a získávat za to úžasnou kořist. Prozkoumej válkou zničené hvězdné soustavy Demilitarizované zóny ve Hvězdokupě 34. V tamních pečlivě navržených oblastech se to jen hemží hádankami, tajemstvími a nebezpečím. Zažij napínavý sci-fi příběh o klonu Adamovi, který jako pilot hledá své místo ve vesmíru. Události z jeho minulosti ho přivedou do cesty znesvářeným frakcím a v DMZ hrozí další konflikt. Uteč ze zajetí koloniálů, rozpleť intriky místních vůdců, vyhýbej se kultistům, které energie připravila o rozum, a braň se proti bojechtivým mimozemšťanům. Adam bude k přežití potřebovat víc než jen svůj důvtip, štěstí a dovednosti. Dej dohromady tým odborníků, aby si Adam mohl splnit svůj sen a konečně se dostat pryč z DMZ. Potkej staré přátele, získávej nové spojence a poznej vlastní příběh každého z nich. Připojí se k tobě během misí, poskytnou ti vylepšitelné perky, odemknou nové schopnosti a pomohou ti na cestě k cíli,“ stojí v oficiálním popisku hry. 

Zdroj: TZ

EVERSPACE 2

xsxps5
Rockfish, Rockfish
Datum vydání hry:
15. 8. 2023
Žánr:
Střílečka, RPG
KARTA HRY

Komentáře