Nové podrobnosti o Assassin’s Creed Infinity a připravovaných hrách ze série Assassin’s Creed

novinka  19
Martin Šmíd, 26. 2. 2024 23:16
Jsou tomu pomalu tři roky, co herní novinář Jason Schreier odhalil, že Ubisoft připracuje Assassin’s Creed Infinity, což má být jakýsi hub pro všechny budoucí hry ze série Assassin’s Creed. Ubisoft tuto informaci následně potvrdil s tím, že další podrobnosti sdělí později. Nyní přišel uznávaný insider Tom Henderson s několika novými detaily, které získal na základě ukázky, kterou mohl vidět od jednoho ze svých zdrojů. Podle Hendersona je Assassin’s Creed Infinity speciální live service hub, v němž bude možné kdykoliv snadno přejít z jedné Assassin’s Creed do druhé. Jako příklad uvedl, že se během několika vteřin dostal z Assassin’s Creed Infinity do připravovaného Assassin’s Creed Red, a to navíc tam, kde posledně skončil. Nemusel tedy zapínat Assassin’s Creed Red zvlášť a následně nahrávat poslední uloženou pozici.

Henderson dále uvádí, že Assassin’s Creed Infinity má i klasické live service prvky. Jedna ze záložek nese název The Exchange a jak asi očekáváte, jde o obchod, v němž je možné nakupovat nové kosmetické doplňky pro oba hlavní hrdiny hry Assassin’s Creed Red, Naoe a Yasukeho. Kromě The Exchange byla přítomna i speciální záložka Synchronisation, která by měla nabídnout některé herní výzvy, za jejich splnění budou další kosmetické doplňky. Jestli půjde o něco propracovanějšího, co by nabídlo nové příběhy, zatím nevíme.

Podle Hendersona v současnosti Ubisoft počítá s tím, že bude vydávat každé dva roky novou hlavní velkou hru ze série Assassin’s Creed. Mezi hlavními díly má být vždy nějaký menší projekt. Na letošní rok připravuje Ubisoft hru Assassin’s Creed Red, odehrávající se ve feudálním Japonsku. Na příští rok má plánovat multiplayerový Assassin’s Creed s pracovním názvem Invictus, no a na rok 2026 je v plánu Assassin’s Creed Hexe. K poslední zmíněné hře dodal, že má jít o doposud nejtemnější díl v celé sérii, v němž bude hlavním hrdinou dívka Elsa.

To ale není vše, protože už nyní má Ubisoft připravovat několik dalších Assassin’s Creed her. Mezi nimi je Obsidian (Assassin’s Creed Black Flag Remake), Nebula (prostředí založené na Indii, Aztécké říši a Středomoří), Raid (free-to-play kooperativní hra pro čtyři hráče), Echoes (další multiplayerová hra) a další remake staršího dílu Assassin’s Creed. 

Assassin’s Creed Odyssey

ps4xone
Ubisoft, Ubisoft Montreal
Datum vydání hry:
5. 10. 2018
KARTA HRY
9/10

Komentáře