Nové hrozby ve hře Horizon Forbidden West

novinka  27
Martin Šmíd, 1. 1. 2022 15:42
Aloy bude během svého nového dobrodružství v Horizon Forbidden West prozkoumávat řadu rozmanitých lokací, kde na ní budou čekat i zcela noví protivníci. Na některé z nich se nyní podíval magazín Game Informer, přičemž jejich seznam naleznete níže v novince. Vývojáři ze studia Guerrilla Games slibují, že nových protivníků bude více a na hráče bude čekat řada překvapení. Horizon Forbidden West vyjde už v únoru s českými titulky pro konzole PlayStation 5 a PlayStation 4.

Rollerback - Rollerbackové připomínají obří pásovce, kteří se, rádi kutálejí. Svá mohutná těla skládají do rotujících koulí smrti a vrhají se na cíle, přičemž jako pohon používají plameny šlehající z jejich šupinatého brnění. Jejich specialitou je možnost vystřelovat své brnění po okolí jako projektily, přičemž je následně mohou skrze magnety přivolávat zpět. Tyto stroje se také umí vystřelit do vzduchu.

Burrowers - Burrowerové jsou základním typem protivníka, kterého Guerrilla popisuje jako nástupce Watcherů z předchozí hry. Burrower připomíná vydru nebo lasičku, je velmi mrštný a funguje jako průzkumný stroj, který používá svůj nepříjemný hlasitý zvuk k omráčení cílů a varování spojenců. Podle své zvířecí inspirace jsou Burrowerové také zdatní v plavání.

Bristleback – Jde o stroj podobný kanci, který se pohybuje ve stádech a sví kly používá k vykopání zakopaných vzácných surovin. Je to jejich způsob pastvy. Stroje Bristleback už z dálky vypadají mírumilovně, ale pokud se cítí ohrožen, dokáže zaútočit na dálku i na blízko. Aloy určitě nebude chtít zjistit, jak ostré má kly.

Clamberjaw - Jde o mrchožrouty, kteří svým vzhledem připomínají paviny. Jsou tedy akrobatičtí a zároveň i hodně agresivní. Rádi útočí, a protože se pohybují ve skupinkách, nikdy Aloy nepotká jen jednoho. Během boje bude muset sledovat nejen zem kolem sebe, ale i koruny stromů.

Tremortusk - Stroj připomínající mamuta je jeden z prvních bossů ve hře, který byl odhalen už během představení hry Horizon Forbidden West. Tento titán je vyzbrojen celou řadou těžkých zbraní, třeba děla, ale také silné pancéřování. Tremortusk dokáže konkurovat těm nejsilnějším strojům z původní hry, mezi nimiž byl Thunderjaw a Stormbird, a i proto je znepokojivé, že je lidská frakce Regalla dokázala ochočit a využívat pro svůj prospěch.

Clawstrider - Jde o jedny z prvních nových strojů, které Aloy během hry potká. Tito mechaničtí velociraptoři jsou stejně děsiví jako jejich vyhynulí kolegové, přičemž se většinou pohybují ve smečkách. To většinou znamená, že Aloy dostane ne ten, o němž věděla, ale ten, o kterém nevěděla. Clawstrider dokáže vydávat nepříjemný hlasitý zvuk, který omráčí Aloy. Ačkoliv jde o hodně agresivní predátory, Aloy je může ovládnout a následně na nich jezdit. Zároveň si ale musí dávat pozor, protože to stejné umí i vojáci Regalla. Stroje Clawstrider budou existovat v několika variantách. V posledním traileru byla ukázána varianta chrlící oheň.

Shellsnapper - Jde o majestátní obří želvu, která byla viděna už v prvním traileru, jak zvedá své tělo z bažiny. Možná vypadá podivuhodně, ale jde o bojový stroj, který zaútočí na každého, kdo se dostane na jeho území. Dokáže natáhnout svůj krk, aby dokázal protivníka kousnout, ale také střílí vodní projektily. Jde o hodně nepříjemného protivníka, i díky svému krunýři, který ho chrání.

Tideripper - V hlubinách se nachází tento stroj, vodní tvor, který se podobá plesiosaurovi. Ovládá oceán a shromažďuje zdroje filtrováním sedimentů z vody. Ačkoli vypadá relativně neškodně, Tideripper nemá problém zaútočit na Aloy v moři nebo třeba na souši.

Sunwing - Jde o létající stroj podobný Pterosauru, jehož křídla jsou složena z panelů pohlcujících sluneční paprsky, které slouží k jeho napájení. 

Slitherfang - Jeden z nejpůsobivějších nových strojů, který vypadá jako kříženec chřestýše a kobry. Jde o jednoho z bossů hry, který je silný na krátkou vzdálenost, ale také umí vystřelovat skrze své zuby kyselinu. Jeho ocas připomínající chřestidlo zase umí vystřelovat blesky. Jde o hodně děsivého protivníka, před nímž si musí dávat Aloy obrovský pozor.

Zdroj: Game Informer

Horizon II: Forbidden West

ps4ps5
Sony Interactive Entertainment, Guerrilla Games
Datum vydání hry:
18. 2. 2022
KARTA HRY
10/10

Komentáře