Need For Speed: Most Wanted si vede v recenzích dobře + videa

novinka  14
Martin Šmíd, 31. 10. 2012 0:00
Do vydání závodní hry Need For Speed: Most Wanted zbývají už jenom dny. Nyní se objevily na ní vůbec první recenze, které naznačují, že půjde o kvalitní herní zážitek. Vysokou známku udělil třeba Edge – 9/10, Polygon – 8.5/10, Game Informer – 9/10, OPM - 8/10, Digital Spy – 4/5, God Is A Geek - 10/10, Joystiq – 4/5, GameRevolution – “B+”, Giant Bomb – 4/5, VentureBeat – 85/100 nebo IGN – 9/10. Jediné CVG šlo níže a udělilo 7.5/10. Nejnižší známku přinesl server Giga.de, který udělil 65/100. Níže v novince si můžete přečíst tiskovou zprávu k vydání, rovněž tam jsou připravená i nová videa z hraní.

Základním prvkem Need for Speed Most Wanted je hraní v rámci herní sociální sítě, kde přátelé soutěží o titul nejhledanějšího silničního piráta. Sociální síť v Need for Speed Most Wanted nese název Autolog 2 a představuje inovativní onlinovou technologii s funkcí automatického sledování a porovnávání všeho, čeho hráč v závodech proti přátelům dosáhne – od počtu získaných Speed Points až po nejrychlejší časy. Autolog 2 rovněž generuje hráči na míru šitá doporučení, co dalšího ve hře podniknout. Doporučení jsou kompletně integrována do otevřeného herního světa a skvělým způsobem podporují vzájemnou rivalitu a soutěživost. Objeví-li se nová výzva, pak je tu i někdo, koho lze překonat. Jak zjistíte, který z vašich kamarádů nejdále proskočil billboardem u silnice? Autolog 2 vám to zjistí a k rekordu přidá i obličej aktuálního držitele. Díky propracovaným a sofistikovaným možnostem Autologu 2 je komunikace mezi přáteli ve hře na dosud nevídané úrovni. Ještě nikdy nebylo snazší nechat v otevřeném světě velmi výraznou stopu a vítězství nechutnalo tak sladce.

„Díky dlouholetým zkušenostem z předchozích hitových titulů představuje Need for Speed Most Wanted vizi Criterionu změny kurzu celé série a nového impulsu pro tento žánr,“ uvedl Matt Webster, výkonný producent studia Criterion Games. „Rozhodli jsme se zcela ignorovat letité konvence a vytvořili otevřený svět s volnou strukturou, kde si hráči mohou bezstarostně jezdit v čem, jak a kdy chtějí. Naše hra obsahuje velké množství volitelných variant hratelnosti. V závodech můžete sestřelovat kamarády ze silnice, projíždět město a hledat nová auta, naschvál co nejrychleji profičet kolem fotoradaru, proskakovat billboardy nebo vyzkoušet doporučení Autologu. Hráči mají nejen naprostou svobodu v tom, co mohou dělat, ale za vše, co udělají, navíc získají odměnu. Soutěžení s přáteli je základním stavebním prvkem Need for Speed Most Wanted, a v tomto ohledu se jedná o sociálně nejpropojenější hru své generace.“

Need for Speed Most Wanted z dílny úspěšného studia Criterion Games je především nepřetržitou závodní multiplayerovou akcí bez obtěžujících nabídek a soutěžních lobby – je to čistá soutěž. Hráči dostanou na výběr nepřeberné množství různých závodů a akcí, kde za účast mohou neustále získávat body a odměny. Musí si vybojovat nejlepší pozici na startu, nebo provést riskantní manévr k vyšachování soupeřů před cílem. A navíc, díky zcela nové technologii CloudCompete, mohou hrát, i když právě nejsou u konzole. Cloudový systém bodování je schopen sledovat aktuální stav Speed Points a herních úspěchů hráče napříč několika platformami na rozhraní webu needforspeed.com. Vůbec poprvé tak lze také sbírat body v pohodlí domova na konzoli a mimo něj přidávat další na přenosných zařízeních se systémy iOS a Android či přenosné konzoli PlayStation® Vita.

Zdroj: vg247

Need for Speed Most Wanted (2012)

ps3x360vitawiiu
Electronic Arts, Criterion Games
Datum vydání hry:
2. 11. 2012
KARTA HRY

Komentáře