Microsoft se rozhodl zavřít Arkane Austin, Tango Gameworks a další studia Bethesdy

novinka  75
Martin Šmíd, 7. 5. 2024 15:25
Před malou chvilkou zasáhl herní svět obrovský šok. Společnost Microsoft se rozhodla zavřít některá studia patřící pod Bethesdu. Bohužel mezi nimi je i Arkane Austin (Dishonored nebo Redfall) a Tango Gameworks (Hi-Fi Rush, The Evil Within nebo Ghostwire: Tokyo) a Roundhouse Games.

Matt Booty, šéf Xbox Game Studios dnes oznámil, že k uzavření některých studií Bethesdy a ZeniMaxu dochází v rámci restrukturalizaci, aby se mohli v budoucnu zaměřit na projekty, které mají největší šanci uspět. 

Arkane Austin - Studio bude kompletně zavřeno a někteří členové se připojí k jiným týmům v rámci Bethesdy, aby pracovali na jiných projektech. Předchozí aktualizace byla pro Redfall poslední. Končí vývoj hry i budoucí podpora, servery zůstanou běžet i nadále.

Alpha Dog Studios - Studio bude uzavřeno. Hra Mighty Doom bude 7. srpna ukončena a hráči už nebudou moci provádět žádné ingame nákupy. 

Tango Gameworks - Studio bude uzavřeno. Hra Hi-Fi Rush bude i nadále dostupná na všech platformách.

Roundhouse Games - Studio bude sloučeno se ZeniMax Online Studios (ZOS). Studio už dříve spolupracovalo na The Elder Scrolls Online. 

Kromě uzavření výše zmíněných studií dojde k zrušení menšího počtu pozic v rámci dalších týmů Bethesdy. 

„Zaměstnanci, jejichž pozice bude zrušena, budou dnes informováni. Prosíme vás, abyste se ke svým kolegům chovali s respektem a soucitem. Těm, kterých se dnešní oznámení dotkne, poskytneme plnou podporu při jejich odchodu. Tyto změny nejsou odrazem kreativity a dovedností lidí v těchto týmech, ani rizika, které podstoupili, aby vyzkoušeli nové věci. Uznávám, že tyto změny jsou špatné i pro různé podpůrné týmy v rámci ZeniMaxu a Bethesdy, které uvádějí naše hry na trh. Tato těžká rozhodnutí činíme proto, abychom vytvořili kapacitu pro zvýšení investic do našich prioritních her. Bethesda bude i nadále jedním z klíčových pilířů Xboxu se silným portgoliem her a prosperujícími komunitami,“ řekl v oznámení Matt Booty.

Co se týče studií ZeniMaxu, bude Microsoft nadále vlastnit Arkane Lyon, Bethesda Game Studios, id Software, MachineGames, ZeniMax Online Studios a některé vydavatelské týmy Bethesdy.

Zdroj: TZ

Hi-Fi RUSH

xsxps5
Bethesda, Tango Gameworks
Datum vydání hry:
25. 1. 2023
Žánr:
Adventura, Hudební
KARTA HRY
9/10

Komentáře